Spring menu over og gå til indholdGå til vores guide for tilgængelighed
Er faste ikke forældet?

Er faste ikke forældet?

I dag er aske-onsdag. Fra oldkirken har det været det starten på 40 dages faste frem til påske.
For en del år siden tog BaptistKirken fat i fasten igen. Så at sige genopdagede fasten…
Med et dobbelt formål; dels at samle ind til mennesker, der sulter, dels at give redskaber til at mætte vores åndelige sult.
”Det er altid svært med dobbelte formål. De seneste år har vi nedtonet faste-indsamlingen, men den er ikke blevet mindre væsentlig! Håbet er, at når vi får mættet vores åndelige sult, så vil taknemmelighed og gavmildhed betyde, at vi glæder os over at dele og give til mennesker, der har et behov,” siger Lone Møller-Hansen, generalsekretær i BaptistKirken.
I år er der lavet en fastebog, som er en daglig læsning, hvor et menneske fra BaptistKirkens store bagland fortæller om en erfaring med Gud og samtidig et oplæg til en refleksion. Det tager fem minutter at læse, men man kan tygge på det hele dagen.
”Bogen er aktuel, fordi den både er et billede på BaptistKirken lige nu, med de mennesker, der tegner vores fællesskab på mange niveauer, og fordi den sætter fasten ind i en nutidig ramme. Faste handler ikke om at vise sin fromhed, men om for en periode prøve at flytte fokus fra forbrug og behov til indre glæde og taknemmelighed over det, vi er givet.”
Bogen kan downloades her eller bestilles hos BaptistKirken. Prisen er 15 kr./stk. + forsendelse.

Temadag om International Mission

Lørdag 7. april holdes en temadag om BaptistKirkens Internationale Mission i Aarhus. Der vil bl.a. være oplæg af Peter Blum Samuelsen, Sekretariatsleder i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og Julien Nsengiyumva fra Baptistkirken i Burundi foruden et oprids af BaptistKirkens missionsarbejde og eksempler fra en række menigheders missionsengagement.
Det er gratis at deltage i dagen, og alle er velkomne. Læs mere i folderen om dagen, der kan findes her.
Den elektroniske tilmelding til dagen tilgås her: http://congresso.baptistkirken.dk/index.php?id=397. Frist for tilmelding er 2. april.

Spændende ledelsesmøde

Ledelsen i BaptistKirken holder møde den kommende weekend på Korpskontoret i Aalborg. Fredag aften mødes ledelsen med Poul A. Beck…… Læs mere

Du satte dig selv i de nederstes sted

Kom og hør korshærspræst Morten Aagaard i baptistkirken i Vaarst søndag 18. marts kl. 10.00. Morten Aagaard prædiker ved gudstjenesten.…… Læs mere

Menigheder og mennesker i mission i Danmark

Baptistkirkernes fremtid afhænger af, at der er dygtige ledere og præster, og at menighedens liv opfattes relevant for de mennesker, der lever i lokalsamfundet. Derfor har vi projekt Mission i Danmark, som omfatter forskellige tilbud: Innovative kirker, hvor menigheder hjælpes til at finde deres potentiale og relevans i forhold til lokalsamfundet. Lederskolen, hvor primært unge uddannes til at blive nutidens og fremtidens ledere i menighederne. Og Katapult, som leder grupper gennem et-årige forløb med henblik på at skabe nye trosfællesskaber.
Menighederne opfordres til at støtte projektet med en kollekt i løbet af januar måned. Private kan også støtte ved at indbetale en gave på konto 3201 10042879 eller Mobile Pay 2299 6483 mrk. “Mission i Danmark” eller klik herunder.

Støt Mission i Danmark her