baptist.dk – blad og web-magasin

Projekt 1 - 2018

baptist.dk – blad og web-magasin

Meget mere end et kirkeblad

baptist.dk er inde i en rivende udvikling. Centrum er det trykte blads 36 sider med interviews, portrætter og artikler, der behandler et tema, der er relevant i dagens samfund. Det blad sendes til ca. 3.000 hjem fem gange i 2018, og dermed er baptist.dk vores bredeste kontaktflade.

Det er menighederne, der beslutter, hvem der skal modtage baptist.dk med posten. Bladets målgruppe er alle med tilknytning til en baptistmenighed: medlemmerne – også dem man ser sjældent, spejderforældre, førere, kormedlemmer, samarbejdspartnere, sognekirken, medborgerhuset, biblioteket og skolen.

Hver gang sætter baptist.dk ord på evangeliets betydning og konsekvens i en aktuel sammenhæng.  Evangeliet formidles til mennesker med udgangspunkt i hverdagen.

Udover artikler, der belyser bladets tema, fortæller baptist.dk også om livet i menighederne, og om hvad man er optaget af. Derved knytter bladet menigheder og mennesker i BaptistKirken sammen til et fællesskab.

baptist.dk er også et web-magasin. På www.baptist.dk bringes selvfølgelig de artikler, som det trykte blad indeholder, men også supplerende artikler til det tema, der er i fokus, og artikler om aktuelle forhold og begivenheder. Det betyder, at baptisters synspunkter og holdninger når langt videre ud end de 3000 husstande, der modtager bladet med posten. Enhver, der søger på nettet efter emner, vi belyser, kan finde artikler derom. Det gør det muligt for skoleelever og studerende at benytte baptist.dk som kilde i opgaver.

Facebook bruger vi til at skabe opmærksomhed om bladets indhold. Vi arbejder bevidst med at gøre artiklerne mere synlige og skabe debat om indholdet ved aktiv brug af dette medie. Derfor opfordrer vi også til, at alle følger baptist.dk på Facebook og deler artikler med deres netværk.

Både blad og web-magasin bringer artikler om tro, tradition og trends. Hvor det trykte blad har sin styrke i at være et lækkert design, som kan ligge fremme derhjemme, så har web-magasinet og facebook-siden mulighed for at være aktuelt, skabe debat om de hotte emner f.eks. omkring politik, moral og etik.

Mulighederne er altså talrige for at gøre BaptistKirken – og den lokale baptistkirke – synlig både i lokalsamfundet og samfundet generelt. Kun økonomien og de menneskelige ressourcer sætter grænserne.

Det er muligt at tegne et menighedsabonnement til 1.250 kr. Så får menigheden fem blade fem gange om året til at lægge frem til gæster. Flere blade kan bestilles derudover for 100 kr./stk./året.