Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Internt fordrevne

Projekt 7 - 2017

Internt fordrevne

Skoler til flygtninge i Kachin-staten i Myanmar

Myanmar har i de fleste områder af landet gennemgået en god og positiv udvikling efter, der er kommet en demokratisk valgt regering til magten. Der er dog stadig områder, hvor der ikke er fred, og hvor befolkningen må forlade deres hjem. Et af de steder er Kachin-Staten, hvor der ind i mellem er kampe
mellem oprørsgrupper, der kæmper for mere selvstændighed, og regeringssoldater. Det betyder, at en del af Kachin-Statens indbyggere har måtte forlade deres landsbyer og flytte andre steder hen i landet i såkaldte lejre for internt fordrevne. Det kan have katastrofal betydning for børns skolegang. Børnene og familierne mister altså ikke kun deres hjem, men også deres fremtidsmuligheder.

I samarbejde med Myanmar Baptist Convention og den lokale Kachin Baptist Convention støtter vi et projekt, der sender uddannede lærere ud for at undervise på de ofte interimistiske skoler.

Sekretær for International Mission Morten Kofoed besøgte Kachin-staten i 2015 og kunne se nødvendigheden af projektet. Mange forældres største bekymring var netop, om deres børn fik ordentlig uddannelse, så de kunne klare sig, når der en gang bliver fred!

Konkret går vores midler til at understøtte undervisningen ved bl.a. at opbygge lokale biblioteker og forsyne skolerne med sportsudstyr og andre materialer. Vi har forpligtet os til at støtte i tre år og slutter således ved udgangen af 2018.