Projekt 3 - 2018

Menigheder og mennesker i mission i Danmark

Vi uddanner dygtige ledere for menigheder, der vil være relevante og en del af Guds mission!

Din menigheds fremtid afhænger af, at menighedens liv opfattes relevant for de mennesker, der lever i lokalsamfundet. Og det afhænger af, at der er dygtige ledere. Og at menigheden finder sit gudgivne potentiale, og dermed kirkens rolle i lokalsamfundet.

Mission i Danmark støtter baptistmenigheder i at finde deres specifikke mission. Vi uddanner unge i at tage ledelse og mennesker i at fortælle troværdigt om deres tro og skabe nye trosfællesskaber. Disse tre tilbud er målrettet til danske menigheder.

I Innovative Kirker hjælper Charlotte Willer og Mette Holmgaard menighederne med at finde deres potentiale og relevans i forhold til lokalsamfundet. Den femte menighed, Hjørring, er på vej igennem forløbet Innovativ Kirke, som skaber rammer for gode og udfordrende samtaler i et kreativt lys. Omdrejningspunktet er, hvordan vi i fællesskab kan undersøge nye muligheder for at fortælle om Jesus i ord og handling.

Lederskolen er primært for unge. I Aalborg er 17 unge fra syv baptistmenigheder i gang med sidste halvår af en to-årig tværkirkelig lederuddannelse. I november 2017 begyndte et lignende forløb, Hybrid, som en tværkirkelig lederskole på Sjælland, i samarbejde med BBU, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund. Formålet er at uddanne nutidens og fremtidens ledere i vore menigheder. Disse unge skal have mentorer og menighederne udfordres til at give disse unge ledere plads, hvis de ikke allerede har det.

Nye trosfællesskaber handler om mennesker, der vidner om deres tro, så andre kommer til tro og bliver disciple. Vi vender med dette tiltag tilbage til vore rødder og tænker trosfællesskaber ud fra vore hjem. BaptistKirken – i samarbejde med KPN, KirkePlanterNet – tilbyder et etårigt forløb, Katapult, hvor teams uddannes til at dele deres tro på en smittende måde. Dette kan også ske i menighederne med hele temadage. Thomas Willer er underviser og inspirator.

Der er en lille egenbetaling for deltagelse i disse tre forløb, men BaptistKirken giver store tilskud. Alle menigheder opfordres til at deltage i et eller flere af tilbuddene, og under alle omstændigheder at støtte vores fælles opgave; at udvikle menigheder og ledere og at inspirere hinanden til at være i mission.