Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Rise & Shine Nepal

Projekt 8 - 2017

Rise & Shine Nepal

I Nepal udstødes enker ofte af familien og lokalsamfundet, fordi overtroen siger, at enken er skyld i mandens død. Mange enker har mindreårige børn, og de har ingen eksistensmulighed uden hjælp udefra. „Rise & Shine Nepal“ danner bofællesskaber, selvhjælpsgrupper og uddanner enkerne til at
skaffe sig indtægt.

Projektet har brug for 60.000 kr. i 2017, hvoraf halvdelen dækker uddannelse af 20 kvinder indenfor et fagområde, hvor hun kan skaffe sig et arbejde fx som skrædder eller med fremstilling af sæbe, stearinlys, tasker mv. Desuden får kvinderne de nødvendige redskaber og materialer til at starte egen virksomhed. Den anden halvdel bruges til at bygge boliger og indkøb af redskaber til „Rise & Shine Agriculture Project“ – et landbrugsprojekt udenfor Kathmandu, hvor der kan bo fem kvinder sammen med deres børn. Her lærer de at dyrke afgrøder både til eget brug og til videresalg.

„Rise and Shine Nepal“ (RS Nepal) har på fem år hjulpet 200 kvinder og deres børn, men behovet er meget større. Der lever 50.000 udstødte enker i Nepal.

„Rise & Shine Nepal“ blev oprettet i 2011 af Sabina Chamling, der selv blev enke og enlig mor i en tidlig alder. Arbejdet er præget at en dyb forståelse for kvindernes håbløse situation. Med grundlag i Jesus‘ kærlighedsbud mødes kvinderne med en omsorg, som forvandler deres liv.