Uddannelse for alle

Projekt 4 - 2017

Uddannelse for alle

Skolegang til især piger og kvinder samt spare- og lånegrupper

4Børn er oftest de mest udsatte i fattige lande. Samtidigt ved vi, at uddannelse er vejen til udvikling og at kvinder spiller en stor rolle i udviklingen. BaptistKirken forsøger med vores projektaktiviteter på forskellig vis at hjælpe inden for disse områder.

De senere år har vi hjulpet rigtigt mange børn med skolegang og deres familier med at få en indtægt, så børnenes skolegang kan sikres, når projektstøtten ophører.

Når der skal prioriteres i de fattige familier i Afrika, er det oftest pigerne, der står tilbage uden tilbud om uddannelse. I samarbejde med Baptistkirken i Burundi har vi med ’Alfabetiseringsprojektet’ hjulpet især kvinder til at lære at læse, skrive og regne. I regi af dette projekt har vi også tilbudt deltagerne
medlemskab af de såkaldte spare- og lånegrupper. Det har været med til at sikre deltagerne
en mere stabil økonomisk situation henover året og har reduceret perioderne med sult eller få måltider.

Spare- og lånegrupperne vil vi i samarbejde med vores partnere gerne udbrede i både Burundi og Rwanda. De kommende år vil vi derfor støtte opstart af disse grupper – også uden for de nuværende projekter.

Ligeledes vil vi gerne støtte kvindeafdelingerne i vores samarbejdskirker. Kvindeafdelingerne gør et stort stykke arbejde og ofte med ganske få midler.

Projekter og aktiviteter i dette tema er altså det, som nogen husker som børneprojektet „Let the Little Children Come to Me“, Alfabetiseringsprojektet og som noget nyt Spare- og lånegrupper.

Hvilke aktiviteter er med?

•  Alfabetiseringsprojektet i Burundi, der også støttes af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, og hvor vi har tegnet os for et årligt egetbidrag på ca. 100.000 kr.
  • Børneprojektet i Burundi, der også støttes af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, og hvor vi her har tegnet os for et årligt egetbidrag på ca. 250.000 kr.
  • Opstart af menighedsbaserede spare og lånegrupper i både Rwanda og Burundi
  • Støtte til ad hoc indsatser overfor børn og familier. Fx til uddannelse, myggenet eller i huse.

Budget

Alfabetisering (støttes også af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling): 100.000 kr.
Børneprojektet i Burundi (støttes også af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling): 250.000 kr.
LLCCM i Rwanda: 80.000 kr.
Spare- og lånegrupper i Rwanda: 75.000 kr.
Nye initiativer og ad hoc indsatser over for
udsatte familier, fx myggenet: 45.000 kr.