Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Internt fordrevne

Projekt 7 - 2019

Internt fordrevne

Skoler til flygtninge i Kachin-staten i Myanmar

Trods politiske og økonomiske fremskridt i store dele af Myanmar de senere år, er der stadig områder, hvor der ikke er fred og hvor befolkningen må forlade deres hjem. Et af de steder er Kachin-staten, hvor der indimellem er kampe mellem regeringssoldater og oprørsgrupper, der kæmper for mere selvstændighed. Det betyder, at en del af Kachin-statens indbyggere har måtte forlade deres landsbyer og flytte andre steder hen i landet i lejre for internt fordrevne. Det kan have katastrofal betydning for børns skolegang. Børnene og familierne mister ikke kun deres hjem, men også deres fremtidsmuligheder, hvis ikke skolegangen fortsættes.

I samarbejde med Myanmar Baptist Convention og den lokale Kachin Baptist Convention støtter vi et projekt, der sender uddannede lærere ud for at undervise på de ofte interimistiske skoler.

Sekretær for International Mission, Morten Kofoed besøgte Kachin-staten i 2017 og kunne se nødvendigheden af projektet. Mange forældres største bekymring, var netop om deres børn fik ordentlig uddannelse, så de kunne klare sig, når der en gang blev fred!

Konkret går vores midler til at understøtte undervisningen, ved bl.a. at opbygge lokale biblioteker og forsyne skolerne med sportsudstyr og andre materialer. Derudover støtter vi et landbrugstræningscenter, hvor mange unge fra lejrene får en uddannelse indenfor landbrug, ledelse og mission. Vi har forpligtet os til at støtte i yderligere tre år og slutter således ved udgangen af 2021.