Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Internt fordrevne

Projekt 7 - 2021

Internt fordrevne

Skoler til flygtninge i Kachin-staten i Myanmar

Vi har de senere år støttet skolegang til internt fordrevne – altså flygtninge i eget land. Det fortsætter vi med i 2021. I dele af Myanmar er der stadig ikke varig fred. Det gælder blandt andet Kachin-staten i det nordlige Myanmar. Der er til stadighed kampe mellem regeringssoldater og oprørsgrupper, der kæmper for mere selvstændighed. Mange af Kachin-statens indbyggere har måtte forlade deres landsbyer og bor i lejre for internt fordrevne. Det kan have katastrofal betydning for børns skolegang. Børnene og familierne mister altså ikke kun deres hjem, men også deres fremtidsmuligheder.

I samarbejde med Kachin Baptist Convention støtter vi et projekt, der sender uddannede lærere ud for at undervise på de ofte interimistiske skoler og konkret går vores midler til at understøtte undervisningen ved bl.a. at opbygge lokale biblioteker og forsyne skolerne med sportsudstyr og andre materialer. Derudover støtter vi et landbrugstræningscenter, hvor mange unge fra lejrene får en uddannelse indenfor landbrug, ledelse og mission. Vi har foreløbig forpligtet os til at støtte til udgangen af 2021.

I støbeskeen er også nye aktiviteter i Chin Staten, hvor der heller ikke er varig fred. Inden udgangen af 2020 vil Chin Baptist Convention og herboende chin’er præsentere et nyt projekt i Chin Staten.

Budget:

Internt fordrevne: 50.000 kr.
Nyt projekt i Chin-staten: 15.000 kr.