Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Internt fordrevne

Projekt 7 - 2020

Internt fordrevne

Skoler til flygtninge i Kachin-staten i Myanmar

Vi har de senere år støttet med skolegang til internt fordrevne – altså flygtninge i eget land. Det fortsætter vi med i 2020. I dele af Myanmar er der stadig ikke varig fred. Det gælder blandt andet Kachin-staten i det nordlige Myanmar. Der er til stadighed kampe mellem regeringssoldater og oprørsgrupper, der kæmper for mere selvstændighed. Det betyder, at en del af Kachin-statens indbyggere har måtte forlade deres landsbyer og bo andre steder i landet i lejre for internt fordrevne. Det kan have katastrofal betydning for børns skolegang. Børnene og familierne mister altså ikke kun deres hjem men også deres fremtidsmuligheder.

I samarbejde med Myanmar Baptist Convention og den lokale Kachin Baptist Convention støtter vi et projekt, der sender uddannede lærere ud for at undervise på de ofte interimistiske skoler.

Konkret går vores midler til at understøtte undervisningen ved bl.a. at opbygge lokale biblioteker og forsyne skolerne med sportsudstyr og andre materialer. Derudover støtter vi et landbrugstræningscenter, hvor mange unge fra lejrene får en uddannelse indenfor landbrug, ledelse og mission. Vi har foreløbig forpligtet os til at støtte til udgangen af 2021.