Projekt 2 - 2019

Menigheder og mennesker i mission i Danmark

Vi uddanner dygtige ledere for menigheder, der vil være relevante og en del af Guds mission!

Hvor relevant er din menighed for dit lokalsamfund? Hvem vil savne kirken, hvis den en dag må lukke? Kun jer selv, eller vil der være andre, der vil begræde lukningen?

Din menigheds fremtid afhænger af, om menighedens liv virker relevant for de mennesker, der lever i kirkens nærhed. Og det afhænger af, at der er dygtige ledere i menigheden. Og at menigheden finder sit gudgivne potentiale, for Gud har lagt potentiale i alle menigheder til at være præcis det, lokalsamfundet har brug for. Men vi skal se potentialet for at finde vores relevante opgave og plads.

Mission i Danmark støtter baptistmenigheder i at finde deres specifikke mission. Vi uddanner unge i at tage ledelse og mennesker i at fortælle troværdigt om deres tro og skabe nye trosfællesskaber. Disse tre tilbud er målrettet til danske menigheder.

I Innovative Kirker hjælper Charlotte Willer og Mette Holmgaard menighederne med at finde deres potentiale og relevans i forhold til lokalsamfundet. Der er udviklet en fortsættelse for de menigheder, der har været igennem Innovative Kirker – for processen slutter aldrig. Menighederne skal udvikle sig konstant for at få udbytte af det, I lærer.

Lederskolen er primært for unge. For øjeblikket deltager 11 unge fra forskellige kirker, en del af dem fra baptistkirker, på den sjællandske lederskole Hybrid. En række lokale menigheder lægger lokaler til uddannelsen, som også er støttet af BBU, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund. Formålet er at uddanne nutidens og fremtidens ledere i vore menigheder. Disse unge skal have mentorer og menighederne udfordres til at give disse unge ledere plads, hvis de ikke allerede har det.

Nye trosfællesskaber  – Kirken i Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing er pilotprojekt på at flytte Katapult ud i lokalmenigheden. Det handler om at udruste mennesker til at vidne om deres tro, så andre kommer til tro og bliver disciple. Vi er tilbage ved vore baptistiske rødder og tænker trosfællesskaber ud fra vore hjem. Vi er samtidig med Lars Midtgaard, præst i Bethelkirken, en del af en arbejdsgruppe blandt frikirkerne, som undersøger, hvordan vi sammen kan revitalisere ideen om menighedsplantning i Danmark. Hvad dette fører med sig ved vi ikke endnu.

Der er en lille egenbetaling for deltagelse i disse forløb, men BaptistKirken giver store tilskud. Alle menigheder opfordres til at deltage i et eller flere af tilbuddene, og under alle omstændigheder at støtte vores fælles opgave; at udvikle menigheder og ledere og at inspirere hinanden til at være i mission.