Nyhedsbrev uge 21, 2017

18. årgang - uge 21 - onsdag den 24. maj 2017

Tilmelding til sommerstævnet
Mere landbrug i Burundi
Opbrud – og hvad så?
Præsteindsættelse
WildCard til sommerstævnet
Hilsen fra Hyggehjørnet
Inspiration fra lederkonferencen
Sommerkoncert i Købnerkirken
Skybrud konference i Kristuskirken
Global diakoni
Gudstjenester 28. maj
Gudstjenester 4. juni


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


Tilmelding til sommerstævnet

Prisen for tilmelding til stævnet stiger snart. Hvis du skal tilmeldes til den billige pris, skal det ske inden 1. juni! Se folderne, der ligger i kirkerne og på hjemmesiden www.sommerstævne.dk. Du kan også læse mere om stævnet i disse artikler på www.baptist.dk: Opgaven lyder: Planlæg sommerstævnet, Sommerstævne 2017 og Sommerstævne for børn, unge og alternative


Mere landbrug i Burundi

Baptistkirken i Danmark har netop fået bevilliget knap 2,5 mio. kr. til et nyt Danida-finansieret projekt fra Civilsamfund i Udvikling (CISU). Projektet skal forbedre fødevaresikkerheden for 5.040 husstande eller knapt 30.000 personer i to områder i Bubanza-provinsen i det vestlige Burundi. Foruden forbedrede dyrkningsmetoder og træning i husdyrhold efter den såkaldte RIPAT-metode, er spare- og lånegrupper også en vigtig del af projektet. Projektet er toårigt og aktiviteterne startes henover sommeren.
”Vi er utroligt glade for, at vi har fået endnu et projekt i hus, der kan forbedre vilkårene for nogle af de mange fattige bønder i Burundi”, fortæller sekretær for international mission Morten Kofoed og fortsætter: ”Vi har nu fem projekter i Burundi og Rwanda med fokus på forbedrede landbrugsmetoder og spare- og lånegrupper, så vi hjælper rigtigt mange, gennem disse vigtige projekter”.
Også BaptistKirkens formand Bent Hylleberg udtrykker glæde over, at vi kan samarbejde på dette område. ”Særdeles flot. Det glæder os – og vi glæder os på afrikanernes vegne”, siger han.


Opbrud – og hvad så?

Det danske sprog har fået et nyt ord: Disruption. Og regeringen har nedsat et disruptionråd. Befolkningerne er i skred, i opbrud. De nye medier skaber tusindvis af ’følgere’ på kort tid, mens organisationer, der tæller medlemmer, står i stampe. Vi så det fx med ’Venligboerne’. Og igen i det franske valg, hvor En Marche-bevægelsen vandt valget; først derpå må den organisere sig. Hvad betyder sådanne opbrud i tiden for traditionelle menigheder og kirkesamfund?
Det spørgsmål var på dagsordenen, da BaptistKirkens ledelse sidste onsdag mødtes i ’Den lille tænketank’, hvor Mads Lindholm og Poul Asger Beck udfordrede os. Vi blev mindet om, at der alle dage har været disruption i kirkens historie. Guds folk er på vandring, en marche. De kristne blev kaldt Vejen. Sidder vi mere fast i forældede strukturer end godt er, når befolkningen rundt om os bryder op og følger andre mønstre?
BaptistKirkens formand, Bent Hylleberg, siger: ”Dette opbrud er et vilkår. Vilkår skal man aldrig lukke øjnene for. De skal italesættes. Og når ny indsigt er opnået, skal der handles. På LK2 i Vejle 18. november vil vi sætte folkets opbrud i centrum – og drøfte, hvordan kirkens mission kan forme sig, så folk og kirke mødes. Sæt kryds i kalenderen allerede nu!”


Præsteindsættelse

BaptistKirkens nyeste medlemsmenighed, Lai Baptist Church, holder indsættelse for to ulønnede præster lørdag 27. maj kl. 12.00-15.00 i Faaborg.
Dawt Hlei Kai er 34 år og bor i Faaborg med sin ægtefælle og to børn. Nu Nu Te bor i Ringe med sin ægtefælle og har tre børn. De er begge uddannet på en bibelskole i Yangon, Burma.


WildCard til sommerstævnet

Torsten Wendel-Hansen, formand for BaptistKirkens Integrationsudvalg skriver:
”Nu er der godt nyt vedr. WildCard til sommerstævnet 2017 på Lindenborg. Den finansiering vi normalt modtager via KIT (fra Feriefonden) blev ikke bevilget i år. Derfor har vi arbejdet på en anden finansieringsmodel, som med velvilje fra BaptistKirkens ledelse er kommet på plads, så vi kan bevilge WildCard i samme omfang som tidligere år.
Har I i jeres menigheder nogen, der har brug for økonomisk hjælp til at komme på stævnet, kan I rekvirere ansøgningsskema på mail t.w-h@live.dk eller mobil 2281 2113, så vil vi se i hvilket omfang, vi kan imødekomme ønskerne.
Vi vil samtidig gerne opfordre til, at I ved jeres tilmeldinger tilgodeser WildCard-ordningen med et frivilligt beløb. En anden mulighed er at lægge et beløb i kollektkurvene på sommerstævnet. – Alle disse midler går ubeskåret til formålet. På forhånd tak.”


Hilsen fra Hyggehjørnet

”Kære stævnedeltagere
Vi glæder os til at se jer alle igen. Hyggehjørnet finder I igen i år ved siden af det store spisetelt på vej til vandet. Her finder I den internationale pølsevogn, og der kan også købes Burundikaffe, sødt, te, is, sodavand og ikke mindst pandekager. Der er åbent fra søndag middag til sent fredag aften. Også i år har vi et særligt cafételt, som holder åbent hele dagen med frisk kaffe og te, samt hjemmebagte kager. I denne café vil vi gerne lave små events om eftermiddagen – måske har du noget at byde ind med? Traditionen tro har vi fællessang i det store telt efter aftenmødet.
Hvis I har brug for forplejning til møder med mere end 20 deltagere, vil vi gerne have bestillingerne inden stævnets start. Vi har selvfølgelig plads til mindre møder i løbet af dagen, hvis I har brug for det. Henvendelse til Hyggehjørnet kan ske på mail: bente@bornhardt.dk.
På gensyn i Hyggehjørnet.”


Inspiration fra lederkonferencen

‘Mission i Danmark’-udvalget afholdt en vellykket Lederkonference 2017 på Brandbjerg Højskole med temaet: ’Værdier, vi vil bygge på’.
Stuart Murray var hovedtaler med to foredrag om anabaptisternes værdier i relation til baptister og den kristne tro i det moderne samfund. Det er der kommet en række artikler ud af på baptist.dk:
Den nærmeste familie?, Værdier, vi vil bygge på, Kulturen efter kristendommen, Martyr-fortællinger – og kristne reflekser samt Fokus på fællesskabet.
Bent Hylleberg afsluttede lederkonferencen og samlede trådene fra to dages spændende foredrag og samtaler. Derefter blev deltagerne med en bøn og velsignelsen sendt hjem til livet i menighederne – og ud i verden. Læs Bent Hyllebergs konklusioner i disse to artikler: Midt i et kultur-skifte og En ny virkelighed i efter-kristendommen.


Sommerkoncert i Købnerkirken

Vejrudsigten er god og erfaringen fortæller, at når 100 sangere synger for en fyldt kirke, så bliver der varmt og rigtig godt at være. Søndag 28. maj kl. 19.00 kan du opleve en koncert med Amager Gospelkor under ledelse af Nina Luna og Niels Engell. Med 10 dygtige solister og 90 korsangere bliver det en præsentation af, hvordan gospelmusik og nutid lovsang kan formidle et befriende og forvandlende budskab.
Billet koster i forsalg 100 kr. (børn under 12 år 50 kr.) og kan købes på www.billetlugen.dk. Der er tæt på udsolgt, men evt. resterende billetter sælges ved indgangen. Købnerkirken, Shetlandsgade 6, 2300 København S.


Skybrud konference i Kristuskirken

9.-10. juni afholder Kristuskirken/regen i samarbejde med Byens Valgmenighed en super konference på Nørrebro. De har invitereret Chris Gore fra Bethel Church Redding, som er leder af Bethel Healing Rooms. Du kan læse mere om ham på hjemmesiden www.Skybrud.nu. På lovsang kommer Arvid Asmussen, så det bliver en rigtig god konference med nye input og masser af Guds nærvær.
De har valgt at kalde konferencen for Skybrud, da skybrud defineres som en meget voldsom regnbyge, der forårsager oversvømmelse. På samme måde ønsker de med Skybrud at skabe et sted for dig, hvor du bliver oversvømmet af Guds nærvær. Hvor du bliver overrasket af Gud. Mødt af Gud. Genoprettet af Gud og helbredt af Gud. Så dit liv kan få endnu mere formål, mening og passion, og du bliver udrustet til at formidle Guds kærlighed og kraft til mennesker omkring dig.
Det koster kun 150 kr. (mad IKKE inkluderet). Tjek www.skybrud.nu og køb din billet i dag.


Global diakoni

Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) kører for tiden en kampagne kaldet ’Global diakoni’ på både Facebook (https://www.facebook.com/dmrudvikling) og hjemmesiden http://globaldiakoni.dk.

DMRU skriver om deres kampagne: ”I kampagnen Global Diakoni har vi samlet en række gode historier om, hvordan kirker og kirkelige organisationer engagerer sig i verden for at skabe udvikling.
Gå på opdagelse i historierne og læs de mange forskellige måder kirker og kirkelige organisationer ude med støtte fra danske partnere gør en konkret forskel for mennesker.”

Der er mange rigtig gode historier om diakoni i missions- og udviklingsarbejdet, men særlig interesse har historien om Timotheus-projektet i Butare i Rwanda som BaptistKirken i samarbejde med Bethelkirken i Aalborg er involveret i. Ved at klikke her kan man gå direkte til den historie.


Gudstjenester 28. maj 2017

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Arne Gertsen.
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Gudstjeneste, Lotte Holm Boeriis.
Kristuskirken/Regen: 15.30 Gudstjeneste, Steffen Bjerre. 10.30 Spansk gudstjeneste i Nansensgade 94.
Købnerkirken: 19.00 Sommerkoncert med Amager Gospelkor.
Lyngby: 10.30 Gudstjeneste, Rikke Nilsson.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste med bibeluddeling, Chresten Eskildsen. 19.00 Lovsangsgudstjeneste. 20.00 Stillegudstjeneste.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Afrikagudstjeneste, Jean-Pierre Makumbu m.fl.
Nakskov: 14.00 Gudstjeneste.
Nyrup: 10.00 Gudstjeneste, Ole Olsen.
Ringsted: 10.30 Cafégudstjeneste, Torsten Højberg.
Roskilde: 10.00 Gudstjeneste, Rasmus Højmark.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 9.30 Morgenkaffe. 10.30 Børne- og familiegudstjeneste, Frank Korsbro.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Erik Hedelund. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 13.00 Tamilsk gudstjeneste.
Oure: 15.00 Gudstjeneste, Ib Schmidt. Efter gudstjenesten servering og forhandlingsmøde.
Chin Baptist Church Ringe: I Missionshuset 10.00 Børnekirke 12.30 Gudstjeneste.
Lai Baptist Church Ringe: På Nordagerskolen 12.00 Gudstjeneste og børnekirke.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Burmesisk gudstjeneste, Nu Nu Te.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Ole Ladefoged.
Give: 15.00 Kr. Himmelfartsmøde, Morten Patrzalek.
Holstebro: 10.30 Dåbsgudstjeneste, Simon Krath-Andersen.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Rasmus Jonstrup.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: 14.00 Gudstjeneste, Karl Norup.
Viborg: 10.00 Andagt med nadver og morgenkaffe, Kirsten Lund.
Aarhus: 10.30 Nadvergudstjeneste, Berit Weiss.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Gudstjeneste, Vibeke Dalsgaard.
Frederikshavn: 10.30 Gudstjeneste, Morten Agerdal.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste v/Myanmar Christian Fellowship Nordjylland.
Ingstrup: Ingen gudstjeneste.
Nibe: 10.00 Gudstjeneste, Hugo Møller Thomsen. Kirkekaffe.
Nørresundby-Vodskov: I Vodskov 10.30 Gudstjeneste, Annette Grarup.
Pandrup: 10.00 Gudstjeneste, Jonas Søgaard.
Sindal: 9.15 Udflugt med bl.a. gudstjeneste i Østervrå Frikirke.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: 10.00 Gudstjeneste, Erik Nielsen.
Sæsing: 10.30 Familiegudstjeneste, Messy Church.
Thisted: Ingen gudstjeneste.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: 10.30 Ungdomsgudstjeneste, Ungdomsrådet.
Østervrå: 10.00 Gudstjeneste, Per Christiansen.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Holmgaard. 14.00 Klassisk gudstjeneste, Lars Midtgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Stiftelsesfest, Bente Højris.


Gudstjenester 4. juni 2017

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste med ungdomsvelsignelse, Allan Lund Tolberg.
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Pinsegudstjeneste med nadver, Ole Lundegaard.
Kristuskirken/Regen: 10.00 Gudstjeneste, Christian Callesen. 10.30 Spansk gudstjeneste i Nansensgade 94.
Købnerkirken: 11.00 Pinsegudstjeneste, Jan Kornholt.
Lyngby:
Rønne:
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Nadvergudstjeneste, Finn Basnov.
Nakskov:
Nyrup: 10.00 Nadvergudstjeneste, Lars Thorndal.
Ringsted:
Roskilde: 10.00 Nadvergudstjeneste, Claus Bækgaard.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Pinsegudstjeneste med nadver, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Pinsegudstjeneste med nadver, Benny Klarholt.
Odense: 10.30 Nadvergudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke.
Oure: 11.00 Nadvergudstjeneste, Ole Ladefoged.
Chin Baptist Church Ringe: I Missionshuset 10.00 Børnekirke 12.30 Gudstjeneste.
Lai Baptist Church Ringe: På Nordagerskolen 12.00 Gudstjeneste og børnekirke.
Svendborg: 10.00 Fællesgudstjeneste med nadver, Steen Daugaard Hansen og Bala Sinnathurai. 13.00 Ungemøde i kirken, Steen Daugaard Hansen.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Pinsegudstjeneste, Georg Berthelsen.
Give: 10.00 Gudstjeneste, Jan R. Andreasen.
Holstebro: 10.30 Pinsegudstjeneste med nadver, Tanja Petersen.
Randers: 10.00 Nadvergudstjeneste, Johannes Kjær.
Silkeborg: 10.30 Pinsegudstjeneste, Søren P. Grarup.
Sydøstjyllandskredsen: 10.00 Gudstjeneste, Berit Weiss.
Viborg: 10.00 Pinsegudstjeneste, Torben Roulund.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste med barnevelsignelse, Lasse Åbom.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Nadvergudstjeneste, Bente Højris.
Frederikshavn: 10.30 Pinsegudstjeneste med nadver, Bent Rasmussen.
Hjørring: 10.00 Pinsegudstjeneste med nadver, Torben Andersen.
Ingstrup:
Nibe: 9.00 Nadvergudstjeneste, Hugo Møller Thomsen. Pinse, Helligåndens fest, Kirkekaffe med rundstykker.
Nørresundby-Vodskov: I Vodskov 10.30 Pinsegudstjeneste med nadver, Annette Grarup.
Pandrup: 10.00 Pinsegudstjeneste med nadver, Anders Hyldgård.
Sindal: 10.00 Pinsegudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: 10.00 Pinsegudstjeneste med nadver, Jøren Mølhede.
Sæby: 10.30 Morgenkaffe og pinsegudstjeneste, ved Kirkemedarbejderne.
Sæsing: 10.30 Pinsegudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Thisted: 10.00 Pinsegudstjeneste med nadver, Bent Hylleberg.
Vaarst: 10.00 Nadvergudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: 10.30 Nadvergudstjeneste, Lars Bavnbæk.
Østervrå: 10.00 Pinsegudstjeneste, familien Würtz.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Lars Midtgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Hanne Kiel.

Baptistkirken i Danmark

{{subscription.email}}