Nyhedsbrev uge 22

17. årgang - uge 22 - onsdag den 1. juni 2016

1112 tilmeldt sommerstævnet
Ledelsen på vej rundt
En ledelse, der tænker fremad
Månedens indsamling
Café Julius søger caféleder
Migranter bliver kristne
Gudstjenestetider 5. juni
Gudstjenestetider 12. juni


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


1112 tilmeldt sommerstævnet

Flere hundrede tilmeldte sig sommerstævnet i går, som var sidste frist for at tilmelde sig til den lave pris. Nu til morgen er der 1112 tilmeldte, og på sidste år på samme tid var der 1058 tilmeldte, så det er en fremgang. Else Würtz Nielsen har forrygende travlt lige nu. Hun gennemgår alle tilmeldinger og giver tilbagemeldinger, også på de mindre fejl, der er i tilmeldingerne. Blandt andet har flere betalt 50 kr. for meget for en baby, som de skal have betalt tilbage.
Heldigvis synes hun, at det er et spændende arbejde, og det glæder hende, at hun har så meget at lave, at hun har måttet aflyse alle andre aftaler i dag.
Man kan stadig tilmelde sig og også bestille mad. Husk også at der er en koncert med Peter Viskinde duo mandag aften kl. 22, som der skal købes billetter til á 75 kr.


Ledelsen på vej rundt

Baptistkirkens ledelse er på vej rundt på besøg til menighederne. Foreløbig har ledelsen aflagt besøg og haft samtaler med Lollands Baptistmenighed, Frikirken i Ringsted, Vejle Kristne Kirke, First International Baptist Church, den internationale baptistmenighed, der holder til i Kristuskirken, samt Eglise Protestante Baptiste, vores fransktalende afrikanske menighed i København.
”Det har været nyttige og konstruktive møder og samtaler. Hvor er vi et rigt og mangfoldigt kirkesamfund,” siger formand Bent Hylleberg. ”Der er i samtalerne fokus på fællesskabet og hvordan det kan uddybes. I forhold til migrant-menighederne er det et ønske, at de i højere grad deltager i BaptistKirkens liv og samlinger”.
”Selvom udgangspunktet var en bekymring for vores fælles økonomi, handler det meget mere om vores fællesskab i det hele taget,” fortsætter formanden. Der er planlagt yderligere fire besøg hos menigheder inden sommerferien. Efter sommerferien er der aftalt besøg i 10 menigheder, bl.a. bruges uge 41 på at besøge otte menigheder i Nord- og Midtjylland.


En ledelse, der tænker fremad

”Det er dejligt at arbejde med mission, men skønnere at være i mission. Jeg fik lov at vidne for to på vej til mødet med BaptistKirkens ledelse. Her mødte vi en ledelse, der tør investere i mission og tænke fremad. De initiativer, vi tager sammen, er ikke for at bevare menigheder, men for at mennesker må møde evangeliet,” siger Erland Grarup, formand for Mission i Danmark-udvalget, som i lørdags mødtes med ledelsen.
Mission i Danmark-udvalget har knapt eksisteret et år, og alligevel er der fuld fart på de projekter, som udvalget har sat i søen. Ledelsen godkendte de konkrete forslag til, hvordan de sidste to forløb, ”Lederskole for unge” (tidligere ”100 unge”) og ”Opstart af nye trosfællesskaber”, skal organiseres og finansieres. Forslagene skal godkendes på Landskonferencen til sommer og bliver sendt ud til menighederne senere i denne måned.
Lederskolen, hvor udvalget stadig håber, at 100 unge ledere får en ledertræning i løbet af de kommende år, bliver i to tempi. 10. september 2016 kan man begynde i Aalborg, hvor BaptistKirken hopper på det fælleskirkelige to-årige forløb Væksthus, se mere på www.vaeksthus.info.  Kontakt Jonas Søgaard for yderligere information.
Lederskolen for unge på Sjælland bliver med opstart i foråret 2017.
”Opstart af nye trosfællesskaber” hopper ligeledes på et eksisterende forløb, nemlig Katapult, hvor Caesar Kalinowski underviser. Der bliver mulighed for at deltage i en opsamlingsdag 3. september. Læs mere om Katapult her.
Thomas Willer bliver den, der i fremtiden vil undervise på de et-årige kurser, som vi forventer også vil være i 2017-18 og 2018-19.  Kontakt Thomas Willer for yderligere information.


Månedens indsamling

I kirkerne i Burundi og Rwanda oplever vi årligt en misundelsesværdig vækst. Alle menigheder har som mål at plante nye kirker, og de mange nye, selvstændige menigheder har et stort ønske om at få en kirke med et rigtigt tag og ikke blot palmeblade, græs og gamle presenninger. Der er derfor fortsat brug for støtte til især kirketage, men ofte også døre og vinduer. Nogen steder bygges der klasseværelser i tilknytning til kirkerne, da mange skoler i Burundi er overfyldte. I de seneste ti år har danske baptister støttet mere end 100 kirkeprojekter. Alene i 2015 har vi støttet 12 nye kirker, og det er aftalt at støtte yderligere ca. 10 nye kirker i 2016 – når pengene er kommet ind. Menighederne opfordres derfor til at indsamle en gave til projekt Skole- og kirkebyggeri i juni eller juli måned. Private kan også være med i indsamlingen ved at sende et beløb til konto 3201 10042879 eller MobilePay 2299 6483 mærket ’kirkebyggeri’. Gaver er fradragsberettigede efter gældende regler.


Café Julius søger caféleder

Købnerkirkens non-profit café ’Café Julius’ søger fra 1. august en lønnet medarbejder på deltid. Min. 10 timer og max. 20 timer om ugen. Cafélederens opgave er at videreudvikle cafeens menu, koordinere indkøb og lede frivillige og organisere vagtplaner.
Café Julius er en del af Foreningen Julius, der støtter sociale og humanitære projekter i lokalområdet og ude i verden. Cafeen, der åbnede i januar 2015, er det nye samlingssted for Købnerkirkens aktiviteter og for livet i lokalområdet og er i dag midt i en rivende udvikling. Efter sommerferien forventes åbningstiden at blive udvidet fra tre til fire dage om ugen. En af de nye aktiviteter bliver sprogcafé for flygtninge. Læs mere om Café Julius og se hele jobannoncen på hjemmesiden www.cafejulius.dk.


Migranter bliver kristne

I går mødtes kirkerne bag Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT, til det årlige repræsentantskabsmøde i Café Cadeau i København.
Hans Henrik Lund, leder af KIT, fortæller, hvad han oplever lige nu:
”Som ung hørte jeg altid om 10/40 vinduet (det felt på verdenskortet, hvor færrest var kristne – fra Mellemøsten til Vestasien). Vi skulle sende missionærer derud! Nu kommer der tusindvis af mennesker derfra til os – og mange af dem bliver kristne. Jeg vurderer, at det sidste år er 1500-2000 flygtninge blevet kristne i Danmark. Bl.a. er 600 farsi-talende (typisk fra Iran eller Afghanistan) blevet døbt. En stor gruppe nepalesere, der også er nye kristne, holder til bl.a. i baptistkirken i Brovst. Der er en kæmpe vækkelse i gang i Danmark, men måske har de, der beder for vækkelse i kirkerne, ikke opdaget det?”
”KIT har forrygende travlt på baggrund af de mange flygtninge, der kommer til Danmark. En stor del er kristne i forvejen, bl.a. 4000 ortodokse kristne fra Eritrea. Både i forhold til dem og de hinduer og muslimer, der bliver kristne, har vi meget at være KIT taknemmelig for. Hans Henrik Lund og hans pt. 12 medarbejdere er dygtige til at få offentlig støtte til projekter. Men der er i allerhøjeste grad brug for, at vi i kirkerne får øje på, ’at markerne er hvide til høst’”, siger generalsekretær Lone Møller-Hansen, der deltog i det opmuntrende repræsentantskabsmøde i går.


Gudstjenester 5. juni 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Claus Mester-Christensen.
First International Baptist Church (FIBC): 12.30 Gudstjeneste på engelsk.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Nadvergudstjeneste i ”44”, Ole Lundegaard.
Kristuskirken/Regen: 10.00 Med morgenmad fælles familiegudstjeneste for Kristuskirken og Regen. Gudstjenesten starter 10.30. 10.30 Spansk gudstjeneste.
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste, Andreas Højmark Andersen.
Lyngby: 10.30 Nadvergudstjeneste, Maria Thaarup.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Ulla Mester.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Nadvergudstjeneste, Finn Basnov. 12.00 Forhandlingsmøde.
Nakskov: 11.00 Gudstjeneste, Günter Dörner.
Nyrup: 10.00 Nadvergudstjeneste, Lars Thorndal.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste, Karsten Molander.
Roskilde: 10.30 Nadvergudstjeneste, Rasmus Højmark.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Nadvergudstjeneste, Allan Ibsen, Lille Kor.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Nadvergudstjeneste, Jørgen Jürgensen.
Odense: 10.30 Nadvergudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke.
Oure: 11.00 Nadvergudstjeneste, Poul Erik Jensen.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro: Ingen gudstjeneste.
Svendborg: 11.00 Fælles nadvergudstjeneste, Moses Lai Bawi Peng og Bala Sinnathurai. Forhandlingsmøde efter gudstjenesten.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Torgunn Skov.
Give: 10.00 Nadvergudstjeneste, Alberto Malisani.
Holstebro: 10.30 Gudstjeneste, Ngandu.
Randers: 10.00 Nadvergudstjeneste, Johannes Kjær.
Silkeborg: 10.30 Gudstjeneste, Jean Bosco Migabo.
Sydøstjyllandskredsen: 14.00 Nadvergudstjeneste, Karl Norup.
Viborg: 10.00 Gudstjeneste, Torben Roulund.
Aarhus: 10.30 Nadvergudstjeneste, Lasse Åbom

NORDJYLLAND

Brovst: 19.00 Nadvergudstjeneste, Annette Grarup. Familiekoret medvirker.
Frederikshavn: 10.30 Dåbs- og nadvergudstjeneste, Rasmus Jonstrup. Efter gudstjenesten vil der være en let servering.
Hjørring: 10.00 Nadvergudstjeneste, Torben Andersen. 13.30 MCFN gudstjeneste.
Ingstrup: 19.00 Gudstjeneste, Carsten Morsbøl.
Nibe: 10.30 Nadvergudstjeneste, Hugo Møller Thomsen.
Nørresundby-Vodskov: I Nørresundby 10.30 Nadvergudstjeneste, Annette Grarup.
Pandrup: 10.00 Cafégudstjeneste med efterfølgende brunch, Erik Nielsen.
Sindal: 10.00 Nadvergudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: 10.30 Familiebrunch.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Casper Ullemose.
Thisted: 10.00 Nadvergudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Vaarst: 10.00 Nadvergudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå:
Østervrå: Ingen gudstjeneste.
Bethelkirken: 10.30 Fars dagsgudstjeneste, Chris Simmons.
Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Jacob Broholm Møller.


Gudstjenester 12. juni 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Per Eivind Stig.
First International Baptist Church (FIBC): 12.30 Gudstjeneste på engelsk.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Hjemmegudstjenester. Vi mødes i forskellige hjem.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Spansk gudstjeneste. 13.00 Menighedsmøde. 15.30 Gudstjeneste.
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste, Jan Kornholt.
Lyngby: 10.30 Nadvergudstjeneste, Rikke Nilsson.
Rønne: 10.30 Nadvergudstjeneste, Terje Falk. Efter gudstjenesten ekstraordinært menighedsmøde.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste, Finn Basnov.
Nakskov: 11.00 Nadvergudstjeneste, Gilbert Rukundo.
Nyrup: 10.00 Fællesgudstjeneste med Ugerløse Sogn, Sara Yun Michaelsson og Ole Jørgensen. Det forventes, at gudstjenesten kan foregå på plænen foran Baptistkirken.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste, Stine K. Møller.
Roskilde: 10.30 Gudstjeneste, Claus Bækgaard.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 14.30 Gudstjeneste, Jørgen Jürgensen.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. 7. Himmel i Børnekirken. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Gudstjeneste ved beboerne fra Kildegården i Ryslinge.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro: Ingen gudstjeneste.
Svendborg: 11.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Burmesisk gudstjeneste.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Cafégudstjeneste, Rasmus Jonstrup Hansen.
Give: 10.00 Gudstjeneste, Alberto Malisani.
Holstebro: 10.30 Nadvergudstjeneste, Leif Christensen.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Desire Ndamukunda.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: 10.00 Økumenisk gudstjeneste. Vi mødes i Søndermarkskirken.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste, Lasse Åbom

NORDJYLLAND

Brovst: 10.30 Gudstjeneste, Philip Fodgård.
Frederikshavn: 10.30 Fællesgudstjeneste med Metodistkirken, Lotte og Troels Schrøder.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste, Torben Andersen. 13.30 MCFN gudstjeneste.
Ingstrup: 10.30 i Ingstrup Nadvergudstjeneste, Hanne Kiel.
Nibe: 10.30 Gudstjeneste, Hugo Møller Thomsen. Suppefrokost i Mellemgade 10.
Nørresundby-Vodskov: I Nørresundby 10.30 Gudstjeneste, Annette Grarup.
Pandrup: 10.45 Gospelgudstjeneste med koret Shine.
Sindal: 14.00 Økumenisk gudstjeneste i Anlægget i Bindslev.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: Ingen gudstjeneste.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Thisted: Ingen gudstjeneste.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå:
Østervrå: 17.00 Fællesgudstjeneste i anlægget i Østervrå.
Bethelkirken: 10.00 Radiogudstjeneste, Lars Midtgaard.
Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Jacob Broholm Møller.

Baptistkirken i Danmark

{{subscription.email}}