Nyhedsbrev uge 25

17. årgang - uge 25 - onsdag den 22. juni 2016

Valg til BaptistKirkens ledelse
Innovativ kirke rykker fremad og hvordan du får mere info
Afskedsfest i Karmelkirken
Rune Edvardsen på besøg i Sæsing
”At lytte” – release af en digtsamling
Henvendelse til Baptistkirken Sydjylland
To nye bøger på vej – kan købes på Sommerstævnet
Landsgildets nyhedsbrev
Radioprogram om stilhed
Gudstjenester 26. juni
Gudstjenester 3. juli


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


Valg til BaptistKirkens ledelse

Efter opstillingsfristens udløb er der indkommet følgende forslag fra menighederne, når det gælder den kommende Landskonferencens valg til BaptistKirkens ledelse: Merete Gjerløv (Silkeborg) er opstillet til anden periode. Vibeke Dalsgaard (Pandrup-Birkelse) og Per Beck (Karmelkirken, Aalborg) er opstillet for første gang. Bent Hylleberg genopstiller som formand. Valgperioden for ledelsesmedlemmer er to år, men der skal vælges tre i år og den med færrest stemmer bliver valgt for ét år. Formanden vælges hvert år. Karin L. Christiansen (Ingstrup) og Svend Eli Jensen (Nørresundby-Vodskov) genopstiller ikke. Valgene finder sted på Sommerstævnet, onsdag 27. juli.
Landskonferencen begynder med en minde- og takke-gudstjeneste med nadver kl. 13.30. Vi vil mindes dem, der døde i konferenceåret og glæde os over at høre navnene på de nye medlemmer i menighederne i samme periode.


Innovativ kirke rykker fremad og hvordan du får mere info

Projekt Innovativ kirke, som ledes af Mission i Danmark udvalget, er godt i gang, og der sker ting og sager i lokale baptistkirker rundt omkring. Forløbet handler om at styrke den lokale menighed. Pandrup/Birkelse Baptistkirke har haft deres første workshop, Lyngby er godt i gang og Købnerkirken på Amager er parate til at starte forløbet. Det er vi så glade for, og sammen tror vi, at Gud har mere i vente for andre kirker og der er mere potentiale, der skal opdages sammen i fællesskabet. På Sommerstævnet vil der være meget mere info omkring innovativ kirke, og hvad forløbet kan gøre for jeres kirke. På LK1 vil der være et lille oplæg omkring innovativ kirke, og så endelig fredag eftermiddag kl. 15.30 på Sommerstævnet vil der være en lille smagsprøve på, hvad innovativ kirke er og her kan man få svar på alle de spørgsmål, man kunne have i forbindelse med at blive en del af innovativ kirke.
For mere info kontakt Charlotte Willer på 6137 6068 eller ckbwiller@gmail.com.


Afskedsfest

”Karmelkirkens Menighed afholder på søndag 26. juni afskedsfest for vores præst, Jacob Broholm Møller, som har fået nyt job på Sjælland.
Vi indbyder naboer og venner af menigheden til at deltage i arrangementet, som starter med gudstjeneste kl. 10.30. Herefter er der frokost og samvær i kirkens lokaler, hvor der vil være lejlighed til at bringe hilsener til Jacob og familie. Det vil glæde os, om mange vil deltage.
På menighedens vegne, Per Beck.”


Rune Edvardsen på besøg i Sæsing

Kirken i Kulturcenter Vendsyssel får søndag 26. juni kl. 10.30 besøg af Verdens Evangelist Rune Edvardsen, der er leder af missionsorganisationen Troens Bevis i Sarons Dal i Norge.
Dette yderst effektive missionsarbejde sender bl.a. kristent TV 24 timer i døgnet til den muslimske verden, med 400 mio. potentielle seere og havde sidste år kontakt med 4,5 mio. TV-seere. Mere end 10.000 af disse har via sociale medier søgt personlig forbøn og samtale. Desuden støttes mere end 1.000 indfødte evangelister i den 3. verden, som har startet tusindvis af menigheder. Rune afholder hvert år store missionskampagner med op til 50.000 til møderne, og millioner af mennesker er kommet til tro på Jesus Kristus gennem disse og i forbindelse med gennemførsel af brevkurset “Det nye liv”, siden Runes far Aril Edvardsen for 56 år siden startede missionsarbejdet. Det fælleskirkelige sommerstævne i Sarons Dal inspirerer tusinder af skandinaver hvert år til mission og åndelig fornyelse.
Rune vil både forkynde samt orientere om og vise billeder og filmklip fra missionsarbejdet.


”At lytte” – release af en digtsamling

En meget spændende begivenhed er i vente, når Baptistkirken i Nørresundby tirsdag 28. juni kl. 19.30 danner rammen om en bogreception – eller bogrelease, som man på moderne dansk nok vil udtrykke det. Det er ikke hver dag, at en digtsamling på mere end 50 digte skrevet af et af menighedens medlemmer, sådan bliver omsat i bogform.
Men lad os lige starte, hvor det hele begyndte… En nat i 2009 skrev Bjarne Nielsen digtet ”At lytte” – og det blev starten på det hele.  ”Jeg har stor respekt for folk, der forstår at lytte” skrev Bjarne i en mail, og sendte digtet til en lille flok af sine venner – deriblandt Mads Lindholm. Mads læste digtet, og mellem linjerne piblede der ligesom en melodi frem. Sangen blev uropført med Lene Brohus som solist i begyndelsen af 2010.
Det blev til flere digte fra Bjarnes hånd, og mange af dem kom der musik til, efterhånden som Mads modtog dem. Samlingen voksede sig stadig større, og på et tidspunkt tænkte de tre, at der var basis for at lave lyrikkoncerter/lyrikgudstjenester ud fra samlingen af digte med dejlige melodier til. For tilhørerne har det været rigtig spændende oplevelser at være med til – med Lene som solist, Mads ved tangenterne og Bjarne som oplæser. På nuværende tidspunkt har de lavet mere end 15 af disse koncerter.
I anledning af bogudgivelsen er alle indbudt til koncert og efterfølgende bog-reception. Her er Baptistkirken Nørresundby-Vodskov vært med lækre tapas og cider. Efter koncerten vil der også være mulighed for at købe et signeret eksemplar af digtsamlingen, der kommer til at koste 149,- kr.
Alle er meget velkomne! Læs mere på www.atlytte.dk og facebook.com/atlytte.


Henvendelse til Baptistkirken Sydjylland

Da Baptistkirken Sydjylland pt. ikke har nogen fungerende præst, bedes al henvendelse fremover rettet til menighedsrådsformand Laila Ravn, tlf. 41576710 eller på mail labera@bbsyd.dk.


To nye bøger på vej – kan købes på Sommerstævnet

”Når vi mødes på Lindenborg vil vi kunne glæde os over to bøger, der begge handler om danske baptister. Her er tale om indføring i danske baptisters liv og virke gennem ca. 100 år! Det er til at begejstres over. Og jeg er fuld af taknemlighed til dem, der fortæller og fastholder historien for os andre”, siger BaptistKirkens formand, Bent Hylleberg.
Den ene er Knud Rønne Hansens selvbiografi, der har fået titlen ’Mine Minder’. Det er en skildring af pastorens, missionærens, højskoleforstanderens og globetrotterens liv fra fødsel på Bornholm til pensionist i Ringsted og det meste af det, der ligger imellem. Knud Rønne Hansens skrivestil er afholdt af mange, der kender den fra hans bøger om kirke, mission og udvikling i Rwanda og Burundi. Men her får vi det lange perspektiv på et jævnt og muntert, virksomt liv rundt omkring på kloden. Bogen er på 294 sider, rigt illustreret, og sælges for kr. 200,-.
Den anden indeholder udvalgte tekster af én af danske baptisters grand old men. Bogen har fået titlen: ’Kun nåde – udvalgte værker af P. Olsen’. Teksterne er samlet af Johannes Aakjær Steenbuch, der også har skrevet et fyldigt forord, der fortæller om deres aktualitet for os. Bogen er på 270 sider, udgivet på eget forlag og koster kr. 150,-. Teksterne omfatter Danske Baptisters almindelige Læreopfattelse (1936), Gennem tvivl (1913), Den kristne Daab (1907), Militarisme og Kristentro (1909) samt Menighedslivet efter Guds Ord (1916). P. Olsen tjente danske baptister gennem 50 år som præst, prædikant- og højskoleforstander samt redaktør af Baptisterne Ugeblad indtil hans død i 1938. Bogen kan allerede nu ses via www.apophasis.dk


Landsgildets nyhedsbrev

Så er Landsgildets nyhedsbrev nr. 19 tilgængeligt på landsgildets hjemmeside: http://landsgildet.dbs.dk/index.php?id=148&no_cache=1


Radioprogram om stilhed

Præst i Silkeborg, Poul A. Beck, der også arbejder med retræter og stilhed, fortæller:
”I sidste uge blev jeg pludselig kontaktet af DR P4, der ville lave et formiddagsprogram om stilhed. Om jeg havde lyst at være med? Jo tak, hvorfor ikke? Så i torsdags efter ca. 45 minutter med popmusik, trafikmeldinger og lytter-reaktioner blev jeg interviewet i fire minutter på landsdækkende radio om stilheden, retræter, og om de gaver, som Gud har til os alle i det stille. Jeg synes, det er en gave midt i en larmende verden at få lov at dele noget at det, Gud har til os. Har man lyst at høre programmet, kan det findes her: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4/formiddag-pa-4-eren-2016-06-08-2.”


Gudstjenester 26. juni 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Michael Rask Christensen.
First International Baptist Church (FIBC): 12.30 Gudstjeneste på engelsk.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Madpakkegudstjeneste ved Ulvedalene. I tilfælde af silende regn i ”44”.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Sommergudstjeneste Kristuskirken/Regen og Byens Valgmenighed. 10.30 Spansk gudstjeneste.
Købnerkirken: 10.30 Gudstjeneste i Kristuskirken, Fælles transport fra Købnerkirken kl. 10.00.
Lyngby: 10.30 Kort morgenandagt, Rikke Nilsson. Efterfølgende sommerfest og reception ved kirken.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Carsten Pedersen. 12.00 Menighedsmøde.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Stillegudstjeneste, Inge og Finn Günther.
Nakskov:
Nyrup: 19.00 Sommerandagt, Gurli M. Jensen.
Ringsted: Ingen gudstjeneste. Der henvises til Sommerstævne i Stenlille Frikirke kl. 15.00 og kl. 19.00.
Roskilde: 10.30 Gudstjeneste, Lars Mortensen.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Gud og Grill-gudstjeneste, Frank Korsbro.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste. 13.00 Tamilsk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Gudstjeneste, Sofie Ullemose.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro: 10.00 Gudstjeneste hos Glorina og Viggo i Løjt Kirkeby.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Burmesisk gudstjeneste.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Ole Ladefoged.
Give: 10.00 Gudstjeneste, Theoneste Habyarmana.
Holstebro: Ingen gudstjeneste.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Desire Ndamukunda.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: Ingen gudstjeneste.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste, Anders Hyldgård.

NORDJYLLAND

Brovst: 12.30 Ekstraordinært menighedsmøde i Brovst Baptistkirke. 14.00 Gudstjeneste i Bækken, Inge Hansen. Medbring kaffe og brød!
Frederikshavn: 10.30 Gudstjeneste, Henning Emmering.
Hjørring: 10.00 Cafégudstjeneste, Torben Andersen. Tema: ”Med rødder i kilden”.
Ingstrup: 14.30 Sportsgudstjeneste på Sportspladsen i Ingstrup, Anette Udmark og Karin Christiansen.
Nibe: 10.30 Kirkekaffegudstjeneste, Hugo Møller Thomsen. Efterfølgende menighedsmøde.
Nørresundby-Vodskov: I Nørresundby 10.30 Gudstjeneste, Annette Grarup.
Pandrup: 10.45 Gudstjeneste, Lasse Åbom.
Sindal: 10.00 Gudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: 10.00 Gudstjeneste, Charlotte Skræp.
Sæby: 10.00 Nadvergudstjeneste, Bente Højris.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Rune Edvardsen, Sarons dal, Norge.
Thisted: Ingen gudstjeneste.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå:
Østervrå: 10.00 Nadvergudstjeneste, Karin Christiansen.
Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Lars Midtgaard.
Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste. Herefter er der afskedsfest for Jacob Broholm Møller med frokost og samvær.


Gudstjenester 3. juli 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Claus Mester.
First International Baptist Church (FIBC): 12.30 Gudstjeneste på engelsk.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Fælles københavnsk nadvergudstjeneste i ”44”, Ole Lundegaard.
Kristuskirken/Regen:
Købnerkirken: 10.30 Fælles københavnsk nadvergudstjeneste i ”44” i Herlev, Ole Lundegaard.
Lyngby: 10.30 Fælles københavnsk nadvergudstjeneste i ”44” i Herlev, Ole Lundegaard.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Zung Then Mang.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Nadvergudstjeneste, Finn Basnov.
Nakskov: Ingen gudstjeneste.
Nyrup: 10.00 Nadvergudstjeneste, Oluf Jakob Jensen.
Ringsted: 10.30 Nadvergudstjeneste, Hans Ole Kofoed.
Roskilde: 10.30 Nadvergudstjeneste, Ole Bækgaard.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Nadvergudstjeneste, Bent Hylleberg.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Gudstjeneste, Thorkild Jensen.
Odense: 10.30 Nadvergudstjeneste, Ole Olsen.
Oure: 11.00 Nadvergudstjeneste, Ib Schmidt.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro: Ingen gudstjeneste.
Svendborg: 11.00 Fællesgudstjeneste med nadver, Moses Lai Bawi Peng og Bala Sinnathurai.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Georg Bertelsen.
Give:
Holstebro:
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Desire Ndamukunda.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: 10.00 Morgenandagt, Kirsten Lund.
Aarhus: 10.30 Nadvergudstjeneste, Lasse Åbom.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Nadvergudstjeneste og barnevelsignelse, Vibeke Dalsgaard.
Frederikshavn: 10.30 Nadvergudstjeneste i Metodistkirken, Keld Munk.
Hjørring: 10.00 Nadvergudstjeneste, Torben Andersen. 13.30 MCFN gudstjeneste.
Ingstrup: I Saltum 19.00 Nadvergudstjeneste, Hanne Kiel. Herefter mini-aftenudflugt.
Nibe: 10.30 Nadvergudstjeneste, Hugo Møller Thomsen.
Nørresundby-Vodskov: I Nørresundby 10.30 Nadvergudstjeneste, Annette Grarup.
Pandrup: 10.45 Gudstjeneste, Anders Hyldgård.
Sindal: 10.00 Nadvergudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: 10.00 Nadvergudstjeneste, Anni Andersen.
Sæby: 14.00 Fælleskirkelig havnegudstjeneste, Kate Hyldgaard, Peter Jessen og Bente Højris. Trio Acápella synger, Sæby Brass Ensemble leverer musikken.
Sæsing: 10.30 Sommergudstjeneste, Morten Agerdal.
Thisted: 10.00 Nadvergudstjeneste, Lars Nielsen.
Vaarst: 10.00 Nadvergudstjeneste på Rebild Efterskole med sommerhøjskolen, Raymond Jensen.
Vrå:
Østervrå:
Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Holmgaard.
Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Poul Erik Jensen.

Baptistkirken i Danmark

{{subscription.email}}