Nyhedsbrev uge 32

17. årgang - uge 31 - onsdag den 10. august 2016

Familien Hylleberg tilbage til Rwanda
Kvinderne takker både Rasmus og Line
Nye videoer
Tak fra Hyggehjørnet
Tre ansættelser på Bornholm
’Det generøse liv’ udkommet på engelsk
Sociale aktiviteter i Odense
Gudstjenester 14. august 2016
Gudstjenester 21. august 2016


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


Familien Hylleberg tilbage til Rwanda

Tidligt i morges rejste familien Hylleberg tilbage til Rwanda efter et sommerophold i Danmark. Mange fik mødt dem på sommerstævnet på Lindenborg, hvor det blev besluttet at forlænge familiens udsendelse med seks måneder, således at de nu er ansat frem til udgangen af juni 2017.
Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling støtter udsendelsen frem til udgangen af 2016, mens BaptistKirken i Danmark finansierer de sidste seks måneder. En enkelt menighed og flere privatpersoner har allerede støttet den forlængede udsendelse. Der er fortsat brug for flere midler, og ønsker man at støtte udsendelsen, kan man enten gøre det på konto 3201 10042879 eller via MobilePay 2299 6483 mrk. ’Udsendte medarbejdere’. Gaver er fradragsberettigede efter gældende regler.
I går holdt Line og Rasmus Hylleberg møde med udvalget for International Mission (IM) og sekretæren for International Mission. Formand for IM, Ebbe Holm, siger i den forbindelse: ”Det glæder os meget, at vi kan forlænge Line og Rasmus’ udsendelse med yderligere seks måneder. Og at Landskonferencen tilmed bakkede så meget op om deres udsendelse, at de ønskede at begge skulle op på fuld tid, er helt fantastisk. Det vidner om vigtigheden af det store arbejde, de udfører, og deres gode måde at formidle det på.”
Vi opfordrer alle til at omslutte hele familien, der også inkluderer Emil (11), Anna (7) og Andreas (5), med forbøn.


Kvinderne takker både Rasmus og Line

I sidste uges nyhedsbrev fortalte vi, hvorledes Landskonferencen i Lindenborg gik videre end ledelsen i BaptistKirken havde turdet gå, når det gjaldt forlængelse af ansættelsen af Line og Rasmus Hylleberg i Rwanda og Burundi.
Fejlagtigt blev Lise Emming Weber-Hansen citeret for at have sagt, at ansættelsen af Line, der af økonomiske grunde kun skulle være på halv tid det sidste halve år, ”var en dårlig idé og faktisk var kønsdiskrimination, da man formentlig ikke kunne forvente, at arbejdsindsatsen blev formindsket.”
Kvindenetværket sagde derimod, at “Line og Rasmus er en stor gevinst for vores arbejde med kvinderne i Burundi og Rwanda. De har en “yngre” og nok også mere innovativ tilgang til projekter, seminarer og ikke mindst til PR omkring det arbejde, der foregår. Derfor har vi i Kvindenetværket besluttet, at vi støtter Line og Rasmus’ udsendelse med 50.000 kr. og opfordrer til, at landskonferencen bakker op om at forlænge deres udsendelse frem til næste sommer!”
Det var Torben Roulund, Viborg og støttet af andre, der mente, at det var kønsdiskriminerende at halvere lønnen til den kvindelige part i ansættelsen. Og derefter trak ledelsen sit forslag, så både Line og Rasmus fik forlænget deres ansættelser på fuld til frem til sommeren 2017.


Nye videoer

På BaptistKirkens YouTube-kanal kan man nu se tre nye videoer:
Lederskole for unge
Om tilbuddet til de unge, der i menighederne enten har potentiale til at blive ledere eller i gang i en ledertjeneste.
BaptistKirken og Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund ønsker sammen at uddanne op til 100 unge ledere de kommende år. Planen indeholder to tilbud, et på Sjælland i 2017 og et i Aalborg med start september 2016 på en to-årig lederuddannelse.
Nye trosfællesskaber
Et kursus for kommende menighedsplantere fra KirkePlanterNet. Men også noget, vi alle har brug for at blive bedre til. Nemlig at fortælle evangeliet på en relevant måde for mennesker, der ikke kender Jesus.
Forløbet, som kaldes “Katapult”, varer et år og indeholder tre samlinger. Deltagerne kommer fra mange forskellige kirkelige sammenhænge og mødes i Aarhus med underviser og menighedsplanter Caesar Kalinowski.
Kontaktperson er Thomas Willer fra Kristuskirken/regen. “Vi ser det som et pilot-forløb for vores Mission i Danmark-projekt for mennesker, der brænder for at skabe nye fællesskaber ud fra vore menigheder,” siger Thomas.
Menighedsplanter-teams kan søge tilskud til deltagelse hos BaptistKirken. Kontakt generalsekretær Lone Møller-Hansen.
baptist.dk
I forbindelse med kollekten til baptist.dk på sommerstævnet fortalte redaktør Hanne Kiel om visionen bag baptist.dk og arbejdet med at formidle nyt fra BaptistKirken til menighederne og andre med interesse for kirkens budskab. Der er stadig brug for gaver til bladudgivelserne!


Tak fra Hyggehjørnet

”Hyggehjørnet på Sommerstævnet 2016 vil gerne takke for den store opbakning, stævnedeltagerne gav os fra stævnets start til slut.
Uden smil og glæde hos alle, der i løbet af ugen var omkring enten cafeen, pølsevognen eller pandekage/ kaffe-salget, havde ugen ikke været nær så sjov.
Vi har regnet os frem til, at vi i ugens løb blandt andet har leveret 3200 kopper kaffe, 1760 pandekager, 208 wraps og 120 kg pølser.
Overskuddet fra Hyggehjørnet går til Holbæk menigheds omsorgs- og fællesskabskonto.
Det har gjort det muligt at få 30 deltagere med fra menigheden, som ikke selv har mulighed for at betale. Ud over det betaler overskuddet for at børn og voksne kan gå til spejder og deltage i aktiviteter i menigheden.
Sammenholdet i menigheden styrkes og forbedres igennem Hyggehjørnet. Hvis det er muligt, vil vi meget gerne gentage succesen til næste sommer.”


Tre ansættelser på Bornholm

Baptistkirken Bornholm kunne ved søndagens gudstjeneste indsætte hele tre mennesker i tjeneste i menigheden. De tre er Lone Møller-Hansen som hyrde på deltid, Ninna Langstrup Mortensen som sang- og musikmedarbejder og Lars Pedersen, hvis primære opgave bliver at lave mad hver torsdag til ”Nem torsdag”.
Lone Møller-Hansen, der også er ansat på deltid som generalsekretær for Baptistkirken i Danmark, har tidligere været ansat i menigheden i 12 år. Nu er hun vendt tilbage med begrænsede arbejdsopgaver, omsorgstjeneste og en månedlig gudstjeneste.
Ninna Langstrup Mortensen er også dirigent i gospelkoret AmaZing, der øver i baptistkirken hver torsdag, og er sammen med Lone og deres respektive ægtefæller med i ledelsen for det tværkirkelige Gospelfællesskabet Bornholm, der støttes af Baptistkirken.
Endelig er Lars alt-mulig-mand med sans for god, gammeldags mad. Nem Torsdag, billig aftensmad torsdag aften, er for både gospelkor og menighed, og fra at være ca. otte gange om året bliver det nu hver torsdag med start primo september.


’Det generøse liv’ udkommet på engelsk

Mange menigheder og enkeltpersoner har for et par år siden brugt bogen ’Det generøse liv’ med oplæg både til gruppesamtaler og til personlig fordybelse. Bogen er lavet af Etskridt, som er et samarbejde mellem baptistmenighederne i Herlev, Tølløse og Aarhus. De er blevet bedt om at lade bogen udkomme på engelsk, og den ligger nu klar med titlen ’The Generous Life’ og er velegnet, hvis man har internationale grupper i menigheden eller migrantmenigheder, der benytter engelsk. Den koster 75 kr. stk., men der er rabat ved køb af flere eksemplarer. Bogen kan købes ved henvendelse til Ole Lundegaard på ole@korskirken.dk eller 4216 7426.


Sociale aktiviteter i Odense

Mogens Andersen fra Baptistkirken i Odense fortæller:
”Klokken var 8.45 lørdag morgen, og vi ventede spændt på, om de mange tilmeldte til Legolandturen mødte frem. Pludselig kom en muslimsk kvinde med en Christianiacykel indeholdende tre børn. Hun havde været på krisecenter og var nu ved at bygge en ny tilværelse op. Efterfølgende kom en stor flok mødre/fædre med deres børn. En mor havde en kommunal støttepædagog med, fordi hun ikke måtte være alene med sit barn. Så det var en broget flok på 35 der drog af sted til Legoland med bus.
Ideen til projektet fik vi fra Odense Kommune, da vi havde møde med dem og fortalte, at vi gerne ville gøre noget for byens borgere. Det var også kommunen, der havde anvist de fleste deltagere, og målgruppen var børn, der ikke kom på ferie. Kl. 19 var vi tilbage til kirken, hvor et hold havde lavet lækker aftensmad, som alle deltagerne med glæde tog imod. Turudvalget var enige om, at det var en dejlig oplevelse at være med og mærke deltagernes glæde over at være med på turen, som kun kostede 50 kr. for den medfølgende forælder.
Vores næste sociale aktivitet begynder 1. september, hvor vi åbner Café Klosterbakkens Lektiecafe. Der vil være åbent hver torsdag kl. 13.30 til 17.30. Det skal blive spændende at se, hvad det kan blive til!”


Gudstjenester 14. august 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Michael Rask Christensen.
First International Baptist Church (FIBC): 12.30 Gudstjeneste på engelsk.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: Hjemmegudstjenester.
Kristuskirken/Regen:
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste, Jan Kornholt.
Lyngby: 10.30 Nadvergudstjeneste, Lars Thorndal.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Carsten Pedersen.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste, Charlotte og Hans Christian Dahl.
Nakskov: 11.00 Nadvergudstjeneste, Gilbert Rukundo.
Nyrup: Ingen gudstjeneste.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste. Lørdag d. 13/8: 14.00 Møde med Hans Berntsen.
Roskilde: 10.30 Gudstjeneste, Hanna Daugaard.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Cafégudstjeneste, Erik Lykke Nielsen.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Gudstjeneste, Ib Schmidt.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro: Ingen gudstjeneste.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste. 12.30 Burmesisk gudstjeneste.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Rasmus Jonstrup Hansen.
Give: 10.00 Gudstjeneste, Theoneste Habyarmana.
Holstebro: 10.30 Gudstjeneste, Hanna Ringgaard.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Lydia Jensen.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: 14.00 Nadvergudstjeneste, Inger Klyver.
Viborg: 10.00 Økumenisk gudstjeneste. Vi mødes i Vestervang.
Aarhus: 10.30 Nadvergudstjeneste, Lasse Åbom.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Musikgudstjeneste, Alice og Verner Bak-Jensen, Aabybro.
Frederikshavn: 10.30 Gudstjeneste i Metodistkirken, Keld Munk.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste, Olafur Felix Olafsson. 13.30 MCFN Gudstjeneste.
Ingstrup: Havegudstjenesten er aflyst på grund af begravelse fra Ingstrup Baptistkirke kl. 14.00
Nibe: 10.30 Nadvergudstjeneste, Hugo Møller Thomsen.
Nørresundby-Vodskov: I Nørresundby 10.30 Gudstjeneste, Simon Würtz Krath-Andersen.
Pandrup: 10.45 Gudstjeneste, Anders Hyldgård.
Sindal: 10.00 Gudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: 10.00 Nadvergudstjeneste, Bente Højris.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste: 3 sider af Jesus, Morten Agerdal.
Thisted: Ingen gudstjeneste.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Karin Christiansen.
Vrå: 10.30 Gudstjeneste, Lars Bavnbæk.
Østervrå: 10.00 Gudstjeneste, Susanne Andersen.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Holmgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Hanne Kiel.


Gudstjenester 21. august 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Per Eivind Stig.
First International Baptist Church (FIBC): 12.30 Gudstjeneste på engelsk.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Gudstjeneste og barnevelsignelse i Lyngby Baptistkirke, Ole Lundegaard og Lasse Åbom. BørneKapow.
Kristuskirken/Regen:
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste, Jan Kaas Henriksen.
Lyngby: 10.30 Fællesgudstjeneste med Herlev, Ole Lundegaard og Lasse Åbom. BørneKapow.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Kurt Pedersen.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste, Finn Basnov.
Nakskov: 14.00 Gudstjeneste, Günter Dörner.
Nyrup: 19.00 Sommerandagt, Vita og Ib Bermann Schmidt.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste.
Roskilde: 10.30 SuperSøndag, Hermann Christensen.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Nadvergudstjeneste, Frank Korsbro.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Gudstjeneste, Bjarne Willer.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro: Ingen gudstjeneste.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste. 12.30 Dansk gudstjeneste, Poul Erik Jensen.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Simon Marker Pedersen.
Give: Ingen gudstjeneste.
Holstebro: 10.30 Gudstjeneste, Tanja Petersen.
Randers: 10.00 Nadvergudstjeneste, Johannes Kjær.
Silkeborg: 10.30 Gudstjeneste, Poul Asger Beck.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: 10.00 Gudstjeneste, John Migabo samt Laila og Bjarne Bock.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Gudstjeneste, Jens Christensen.
Frederikshavn: 14.00 Sommergudstjeneste, Nornensvej 3, Napstjert, Bent Rasmussen.
Hjørring: 10.00 Walk in Gudstjeneste. 13.30 MCFN Gudstjeneste.
Ingstrup: I Saltum 10.30 Gudstjeneste, Per Christiansen.
Nibe: Ingen gudstjeneste.
Nørresundby-Vodskov: I Vodskov 10.30 Nadvergudstjeneste, Lars Nielsen.
Pandrup: 10.45 Nadvergudstjeneste, Jonas Søgaard.
Sindal: 10.00 Gudstjeneste, Jøren Mølhede.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: 10.00 Børnegudstjeneste, Bente Højris.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste: 3 sider af Jesus, Birte Agerdal.
Thisted:10.00 Gudstjeneste, Simon Würtz Krath-Andersen.
Vaarst: 10.00 Morgenkaffegudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: 10.30 Jubilæumsgudstjeneste, Anne-Marie Winther.
Østervrå: Ingen gudstjeneste.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Holmgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Nadvergudstjeneste, Karin Christiansen.

Baptistkirken i Danmark

{{subscription.email}}