Nyhedsbrev uge 40

17. årgang - uge 40 - onsdag den 5. oktober 2016

Et kig i ledelsens dagsorden
Temadag med stort udbytte
VSLA rykker i Burundi
YEGO rykker i Rwanda
Gospelworkshop og koncert
Europa i krise satte aftryk
Gudstjenester 9. oktober 2016
Gudstjenester 16. oktober 2016


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


Et kig i ledelsens dagsorden

Lørdag mødes BaptistKirkens ledelse på sekretariatet i København. Forberedelserne til Landskonferencen 12. november i Vejle er et af hovedpunkterne på dagsordenen. På landskonferencen vil det bl.a. være de forskellige politiske udspil på religions-området, som ledelsen vil sætte fokus på. Desuden vil Tjeneste- og Uddannelsesudvalget lægge op til debat omkring præsternes trivsel på baggrund af den undersøgelse, de har foretaget blandt nuværende og tidligere præster i BaptistKirken. Program, dagsorden og bilag til Landskonferencen udsendes næste onsdag.
På mødet lørdag vil også formanden for International Missionsudvalg, Ebbe Holm, og sekretær for international mission Morten Kofoed deltage et par timer for at tage hul på samtalen med ledelsen om, hvad der skal ske omkring vores mission i Rwanda og Burundi efter sommeren 2017, hvor familien Hylleberg tager hjem.


Temadag med stort udbytte

De 65 deltagere, der stævnede mod Aarhus i lørdags, fik valuta for pengene. Dagens emne handlede om lederskab og om ledelse af frivillige. Jesper Oehlenschläger, ny forstander på Nordsjællands Efterskole, underviste muntert om ’En leders dannelse’. Han kom godt rundt om lederens identitet, kald, karakter og kompetencer. Han fremhævede, at ”når det handler om lederskab i lys af evangeliet, får man altid givet den indflydelse, der skal udøves. Sådan forholdt det sig med Jesus selv. Som udgangspunkt for sin egen tjeneste fastslog Jesus, at ’mig er givet al magt …’. Tager man magten, bliver man selv taget af magten! Vi kan alle blive gode ledere, hvis vi forstår, at lederskab er tjeneste for andre, og hvis vi agter på hinandens forskellige kompetencer. Lederskab i kirkeligt regi bliver bedst, når det udøves som team-arbejde.”
Det sidste blev rigeligt understreget, da vi hørte glimt om vidt forskelligt frivilligt arbejde fra menighederne i Silkeborg (socialt arbejde), i Brovst (lektiecafé) og i Købnerkirken på Amager (Café Julius). Inden da havde Mads Lindholm fra Nørresundby menighed via fortællinger undervist os om, hvad der er på spil, hvis frivillige skal melde sig til opgaver, holde ud i dem og blive gode ledere af andre frivillige.
”Dagen var tilrettelagt af Teologisk Forum. Og endnu engang blev vi modtaget af frivillige i Immanuelskirken, der ’frit og villigt, glad og gerne’ skabte gode rammer om temadagen”, siger Bent Hylleberg og tilføjer: ”Tak for en god dag til alle!”


VSLA rykker i Burundi

’Spare- og lånegrupperne er det, der sammen med børneprojektet, har gjort den største forskel i vores menighed! Nogenlunde sådan sagde præsten i den lille menighed Cendajaru i det nordlige Burundi, da Morten Kofoed og Rasmus Hylleberg var på projektbesøg. ”VSLA – eller spare- og lånegrupper – er centralt i mange af vores projekter”, fortæller sekretær for International Mission Morten Kofoed efter besøget i Burundi og Rwanda. ”Vi kan se, at den økonomiske tryghed, disse projekter er med til at give, betyder meget for menigheder og lokalsamfundene i de fattige områder af Burundi og Rwanda. Sammen med andre gode tiltag er disse projekter med til at løfte områderne, hvor vi arbejder.”
Projektbesøget var en af de mange gode oplevelser på seneste tur til Rwanda og Burundi. Ikke alt var dog lige positivt, for både Burundi og Rwanda lider lige nu af, at regnen er forsinket. Det betyder, at man ikke har kunne komme i gang med den nye landbrugssæson, der igen kan give problemer senere på året, når madreserverne er sluppet op.
I Burundi blev der også tid til et to-dages møde i Rubura med Baptistkirkens (UEBB) ledelse og projektmedarbejdere. I UEBB arbejder de benhårdt på at stabilisere økonomien og har samtidigt øje for kirkens rolle i mission og evangelisation. Kirken vokser fortsat og behovene er mange. Morten slutter: ”Det var nogle af disse behov, vi drøftede under mødet, ligesom vi fik en god status på de øvrige projekter og aktiviteter.”
I Rwanda blev der også tid til både projektbesøg og status på aktiviteterne samt drøftelse med generalsekretæren om fremtiden. Besøget bød også på samvær og samtaler med en travl familie Hylleberg, der trives i Rwanda. Husk både familien Hylleberg og vores andre venner i Rwanda og Burundi i jeres forbøn.


YEGO rykker i Rwanda

Næsten samtidigt med at Sekretær for international mission tog hjem fra Rwanda, ankom to ungdomsledere, der i regi af BBU og Spejderkorpsets YEGO-projekt, skal være i Rwanda frem til 1. februar 2017.
Helene Gammelmark, Holbæk og Johanne Kofoed, Tølløse, skal blandt andet arbejde med et projekt støttet af Dansk Ungdoms Fællesråd, der fokuserer på inklusion af teenagemødre i menighederne. Derudover skal de arbejde tæt sammen med ungdomsafdelingen i AEBR – Baptistkirken i Rwanda – om at udvikle deres aktiviteter. Helene og Johanne arbejder tæt sammen med to frivillige rwandere, så den første tid er gået med at lære hinanden at kende og finde sig til rette under de sydlige himmelstrøg.
Husk de to unge i jeres forbøn.


Gospelworkshop og koncert

Lørdag 5. november inviterer Vaarst Baptistkirke til gospelworkshop kl. 9.30. Har du lyst til at synge i gospelkor for en dag sammen med Ida Lohmann, Rune Funch og Ann Bidstrup Lebech, så har du muligheden her. Kom som du er og syng, som du kan, sammen med andre sangglade børn, unge og voksne.
Tilmelding til annette_jensen_25@hotmail.com eller evakiversen@gmail.com. Pris for deltagelse er 100 kr.
Dagen slutter med en forrygende gospelkoncert kl. 19.30, hvor alle er velkomne. Der vil blive serveret kaffe og kage efter koncerten. Prisen er 50 kr. pr. person for koncerten og kaffen.


Europa i krise satte aftryk

Selvom Europa er i krise, er der ikke krise i EBF, sammenslutningen af europæiske baptister. Da 150 ledere fra Europa og USA mødtes i Tallinn i sidste uge, var det i god overensstemmelse og med en vilje til, at kristne skal gøre en forskel i den nuværende politiske situation. Alle var imponerede over, hvad små baptistsamfund kan gøre af forskel i Tyrkiet og Grækenland. I Grækenland har den nystiftede lille kroatiske baptisthjælpeorganisation fået ansvaret for at hjælpe flygtninge i lejre syd for grænsen til bl.a. Kroatien igennem vinteren. Tyrkiet er det land, der lige nu har flest flygtninge i verden, kunne unge Hürrem fra Ishmir fortælle. I Sverige er der mindst 350 baptistkirker i de to kirkesamfund EFK og Equmeniakirken, der trodser folkestemningen og hver uge yder hjælp til flygtninge. Svenskerne sender også frivillige til det nordlige Grækenland for at hjælpe kroaterne dér.
Desuden talte den estiske EU-parlamentariker Tunne Kelam om EU’s fremtid: ”Der vil ikke være noget demokratisk fællesskab uden Kristus. Det nytter ikke at tale om frihed, hvis man ikke ved, hvad man vil bruge denne frihed til. Vi er skabt til at være fællesskab for hinanden. Den frihed, vi har i vores demokrati, handler om ansvar og hårdt arbejde.”
”EBF virker ikke truet som fællesskab. Tværtimod. De ydre tryk, også på Ukraine, har styrket gensidigheden imellem de europæiske baptistsamfund,” siger generalsekretær Lone Møller-Hansen, der deltog i mødet i Estland.
Det var således et stærkt fællesskab, som vedtog tre resolutioner, der kan læses her på EBFs hjemmeside på engelsk. De to resolutioner om situationen i dels Tyrkiet og Syrien er oversat til dansk.


Gudstjenester 9. oktober 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Arne Christensen.
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA): 15.00 Gudstjeneste, Gilbert Rukundo.
Korskirken: 10.30 Gudstjeneste i ”44”.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Spansk gudstjeneste. 15.30 Gudstjeneste.
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste, Andreas Højmark Andersen.
Lyngby: 10.30 Gudstjeneste, Pia Duebjerg.
Rønne: 10.30 Høstgudstjeneste, Lone Møller-Hansen.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste, Finn Basnov.
Nakskov: 11.00 Nadvergudstjeneste, Gilbert Rukundo. Lørdag 8/10: 14.00 Undervisning, Gilbert Rukundo.
Nyrup: Ingen gudstjeneste.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste, Stine Kofoed Møller.
Roskilde: 10.30 SuperSøndag, Claus Bækgaard. Besøg fra Skovbo Efterskole.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste med barnevelsignelse, Allan Ibsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Nadvergudstjeneste, Ditte Kobstrup.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Høstgudstjeneste, Ole Olsen. Efter gudstjenesten kirkefrokost og samvær med mulighed for at bringe hilsner.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro:
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Burmesisk gudstjeneste.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Cafégudstjeneste, Rasmus Jonstrup Hansen.
Give: 10.00 Fællesskabsgudstjeneste.
Holstebro: 10.30 Dåbsgudstjeneste, Tanja Petersen.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Henry Mølhede.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: 14.00 Nadvergudstjeneste, Berit Weiss.
Viborg: 10.00 Økumenisk gudstjeneste. Vi mødes i Domkirken.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste, Lasse Åbom.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Gudstjeneste, Jens Christensen.
Frederikshavn: 10.30 Fællesgudstjeneste i Metodistkirken.
Hjørring: 10.00 Spejdergudstjeneste.
Ingstrup: 10.30 Gudstjeneste, Hanne Kiel.
Nibe: 10.30 Gudstjeneste, Hugo Møller Thomsen.
Nørresundby-Vodskov: 10.30 Salmesangsgudstjeneste, Mads Lindholm.
Pandrup: 10.45 Gudstjeneste, Villy Kristensen.
Sindal: 10.00 Nadvergudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: 10.00 Brunchgudstjeneste.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Thisted: 10.00 Dåbs- og nadvergudstjeneste, Annette Grarup.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: 10.00 Spejdergudstjeneste i Hjørring, Anne-Marie Winther.
Østervrå: 10.00 Gudstjeneste, Milan Pavlovic.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Holmgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 16.00 Musikalsk gudstjeneste, Pankoret.


Gudstjenester 16. oktober 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Michael Rask Christensen.
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA): 15.00 Gudstjeneste, Gilbert Rukundo.
Korskirken: 16.00 Gudstjeneste i Præstebro kirke, Ole Lundegaard.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Gudstjeneste. 10.30 Spansk gudstjeneste. 15.30 Gudstjeneste.
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste.
Lyngby: 10.30 Gudstjeneste, Lars Thorndal.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Carsten Pedersen.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste, Finn Basnov.
Nakskov: 14.00 Høstgudstjeneste, Kasper Høyer.
Nyrup: 10.00 Stillegudstjeneste, Inge og Finn Günther.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste, Hans Ole Kofoed.
Roskilde: 10.30 Gudstjeneste, Hanne Wilki Nielsen.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Café-gudstjeneste, Hanne Frederiksen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Gudstjeneste, Jørn Rørholm.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Samantha Ashton-Fog. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Gudstjeneste, Gert Rostrøm.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Rødekro:
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Dansk gudstjeneste, Benny Klarholt.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Solfrid Bracher.
Give: 15.00 Gudstjeneste, Jan A. Andreasen.
Holstebro: 10.30 Gudstjeneste, Ngandu.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Desire Ndamukunda. Spisning: Afrikansk/dansk mad.
Silkeborg: 10.30 Gudstjeneste, Søren P. Grarup.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: 10.00 Morgenandagt med nadver, Kirsten Lund.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste, Lasse Åbom.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Cafégudstjeneste, Anne-Marie Winther.
Frederikshavn: 10.30 Gudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste, Torben Andersen.
Ingstrup: I Saltum 10.30 Gudstjeneste, Per Christiansen.
Nibe: Ingen gudstjeneste.
Nørresundby-Vodskov: I Vodskov 10.30 Nadvergudstjeneste sammen med tamilerne, Annette Grarup.
Pandrup: 10.45 Nadvergudstjeneste, Jonas Søgaard.
Sindal: 10.00 Sang- og musikgudstjeneste.
Skagen: 10.00 Gudstjeneste, Bjørn Thomsen.
Sæby: 10.00 Gudstjeneste, Hans Thomsen.
Sæsing: 10.30 Menighedsweekend på Virksund Kursuscenter, Thomas Christensen
Thisted: Ingen gudstjeneste.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Klaus Abildgaard.
Vrå: 10.30 Gudstjeneste, Karin Christiansen.
Østervrå: Ingen gudstjeneste.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Casper Vestergaard. 14.00 Klassisk gudstjeneste, Lars Midtgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Vibeke Dalsgaard.

Baptistkirken i Danmark

{{subscription.email}}