Nyhedsbrev uge 46

17. årgang - uge 46 - onsdag den 16. november 2016

Aarhus vil være mere innovativ
Regnskabet for sommerstævnet
LK2 – debat om politik og præster
Familien Vagner til Burundi
Projekt Timotheus
Nyhedsbrev fra familien Hylleberg
Gudstjenester 13. november
Gudstjenester 20. november


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


Aarhus vil være mere innovativ

Aarhus Baptistmenighed har søgt om og er blevet godkendt til at komme med i projektet Innovativ Kirke. Menigheden har bl.a. skrevet følgende i deres ansøgning:
”Vi ønsker fortsat at vokse og uddybe vores tro og være et gæstfrit og fordomsfrit fællesskab.
De kommende år vil vi udvide vores kontaktflade i kirkens lokalområde, lukke kirken op også for en mere diakonal tjeneste, renovere og fremtidssikre vores fysiske rammer samt inddrage og udruste en ny generation til at tage ansvar for menigheden. Samlet kalder vi denne fase for ’En ny begyndelse for Immanuelskirken’ og vi ser det som en omplantning af menigheden, hvor vi søger at bevare det sunde, men udskifte og gøde jorden og uddybe rodnettet, så ny vækst kan blive mulig.”
Ledelsen i BaptistKirken er glad for, at menigheden ser Innovativ Kirke som et brugbart redskab i denne proces og ønsker alt det bedste for proces-konsulent Charlotte Willer og Aarhus Baptistmenighed.


Regnskabet for sommerstævnet

Sommerstævnet i år gav et pænt overskud på næsten 90.000 kr. Det skyldes bl.a. flere deltagere end budgetteret, men også at de, der skulle bruge pengene, har været mådeholdne. Koncerten med Peter Viskinde gav desuden et lille overskud, maden gav overskud og så er der givet større gaver end forventet til stævnet.
”Der var megen kritik af maden i år, berettiget, for nogle aftener var der ikke mad nok, og ’Hyggehjørnet’ reddede os. Derfor tænkes der i nye baner, når Koordinationsudvalget, KU, er ved at planlægge bl.a. maden til næste sommers stævne,” fortæller Lone Møller-Hansen.
Sammen med programudvalget er hun ved at planlægge næste års indhold. Fra BaptistKirken er de øvrige repræsentanter Bodil Møller fra Regen/Kristuskirken og Christian Bylund fra Aarhus.


LK2 – debat om politik og præster

Selvom Ole Lundegaard blev syg og ikke kunne fremføre sit ærinde blandt oplægsholderne ved lørdagens landskonference 2 i Vejle, kom han til at sætte dagsordenen. Der var fire oplægsholdere, som alle forholdt sig til bl.a. de lovforslag, der fremstilles i disse dage og som udspringer af det såkaldte ”Enighedspapir”.
Ole Lundegaard havde skrevet et velargumenteret indlæg, som blev læst højt, og mange nikkede bifaldende til. Han skrev bl.a.:
”Nogle mener, at vi skal tilbage til noget oprør mod staten. Det mener jeg ikke! Jeg tror, vi skal kultivere fredelige og gode relationer til alle dele af samfundet, hvor det overhovedet er muligt, herunder statsadministration og lokale administrationer i kommunerne – naturligvis så længe vi kan fastholde vores egen bekendelse af tro på Kristus og vidne for ham. Det øjeblik, vi forhindres i dét, er det en ny situation.
Efter min mening er der ét forhold, hvor vores tro på Kristus er kompromitteret i dag, men det har ikke med statsanerkendelse eller de nye lovforslag at gøre. Vores tro er svækket af en magt, der har ædt sig ind på os; velstand, overforbrug, nydelsessyge og jeg kunne blive ved.”
Daniel Rugholm kunne fortælle, hvad en tværreligiøs lobby-gruppe har opnået i bemærkningerne til de lovforslag, der bl.a. bliver fremsat i Folketinget i denne uge.
I samtalen omkring præstesituationen fremlagde Henrik Holmgaard et oplæg fra Tjeneste- og Uddannelsesudvalget, som fik mange tanker i gang. Et forslag var, at teologistuderende knyttes til menighederne i lønnede praktikforløb og at de studerende bliver tilknyttet en mentor fra en lokal menighed. Den samtale sluttede ikke på Landskonferencen, men vil fortsætte.


Familien Vagner til Burundi

De studerende på Præsteskolen i Rubura kan til januar se frem til at få Jakob Vagner på besøg som gæsteunderviser i en 11 ugers periode.
”Det er meget glædeligt, vi kan sende Jakob og familien til Burundi for at undervise de præstestuderende i Rubura”, fortæller sekretær for International Mission Morten Kofoed. ”Jakob har med sin uddannelse fra seminaret i Tølløse, en Master i praktisk teologi samt sin ansættelse som underviser på Pinsevækkelsens Højskole i Mariager meget gode forudsætninger for at undervise de studerende”. Jakob skal undervise i både systematisk og praktisk teologi samt ledelse.
Mange vil kende Jakob og hans kone Hanna fra Roskilde Baptistkirke, hvorfra de begge kommer. Hanna, der er uddannet sygeplejerske, vil i det omfang, det er muligt, assistere på sundhedscentret i Rubura. Når de rejser 4. januar 2017, vil også børnene Lea (12), Maria (9) og Rebekka (5) være med, ligesom en ung kvinde fra Mariager, Camilla Kousholt, rejser med for at undervise pigerne.
Husk familien i jeres forbøn i denne spændende tjeneste og udfordring.


Projekt Timotheus

I denne uge løber den 5. – og dermed næstsidste træning i Timotheus-projektet af stablen i Rwanda. Projektet er et samarbejde mellem Baptistkirken i Rwanda (AEBR), Bethelkirken i Aalborg og Baptistkirken i Danmark. Line har deltaget i planlægningen af træningen, som denne gang udføres af vores partner AEBR. Line fortæller:
”Der tages afsæt i begrebet ’Integral Mission’ – altså, hvorfor kirken skal engagere sig i lokalsamfundet (lave udviklingsarbejde). Derefter sættes fokus på projektledelse – altså at omsætte kirkens visioner og planer til et konkret projekt, der kan række ud til lokalområdet. De 90 deltagere bliver derefter undervist i projektledelse (at lave et menighedsprojekt uden midler fra Danmark), så det bliver spændende at se, hvad de finder på. To kvinder, blandt andet lederen af Kvindedepartementet, vil undervise og give deltagerne inspiration til forskellige projekter, som de har oplevet, at kvindegrupper rundt om i landet har taget initiativ til. Vores canadiske kollega, Darrell Bustin, vil være den gennemgående figur, og vi skylder ham stor tak for hans enorme engagement i vores projekt, som han har involveret sig meget i.
Projektet er meget relevant, for ifølge generalsekretær Gato Munyamasoko er det nemlig baptistkirkernes opgave at være med til at mindske fattigdommen i Rwanda. Han opfordrer altid menighedsmedlemmer til at se deres nabo som en MULIGHED for at gøre noget. Som kristne skal de ikke blot se en fattig nabo, men bruge kærlighedens øjne så de ser en mulighed. Når han prædiker, er Gatos pointe, at vi ændrer verden ved at gøre noget godt for ét menneske ad gangen.
YEGOs ungdomsledere, Helene Gammelmark og Johanne Kofoed, deltager i øvrigt også på træningen for at få inspiration til deres arbejde med de unge i AEBR.


Nyhedsbrev fra familien Hylleberg

BaptistKirkens udsendte til Burundi og Rwanda, Line og Rasmus Hylleberg, har udsendt endnu et nyhedsbrev. Læs det her – og ønsker du at modtage deres nyhedsbreve direkte, så tilmeld dig her.


Gudstjenester 20. november 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken:
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA): 15.00 Gudstjeneste, Gilbert Rukundo.
Korskirken: 15.00 Familie-Kapow-gudstjeneste i Præstebro kirke, Ole Lundegaard. Efterfølgende menighedsmøde og spisning.
Kristuskirken/Regen: 18.-20.11 Menighedslejr.
Købnerkirken: 11.00 Gudstjeneste, Jan Kornholt. 13.00 Menighedsmøde.
Lyngby: 10.30 Gudstjeneste, Lars Thorndal. Efterfølgende menighedsmøde.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Kvindenetværket og Lone Møller-Hansen. Amazing medvirker. Efterfølgende adventsmarked.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste, Finn Basnov. Efterfølgende forhandlingsmøde.
Nakskov: 11.00 Nadvergudstjeneste, Gilbert Rukundo. Lørdag 19.11: 14.00 Bibelundervisning, Gilbert Rukundo.
Nyrup: 14.00 Før adventsgudstjeneste, Lisbeth Thomsen.
Ringsted: 10.30 Gudstjeneste, Hans Ole Kofoed.
Roskilde: 10.30 Dåbsgudstjeneste, Rasmus Højmark. 13.00 Menighedsmøde.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Allan Ibsen og Lille Kor. 12.00 Menighedsmøde.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Gudstjeneste, Jørn Rørholm.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Gudstjeneste, Moses Lai Bawi Peng.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Dansk gudstjeneste, Benny Klarholt.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Anna Thompson.
Give: 10.00 Gudstjeneste, Jacob Winkler.
Holstebro: 10.30 Gudstjeneste, Marianne Pedersen.
Randers: 10.00 De ni læsninger, Henry og Jean Claude.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: 14.00 Gudstjeneste, Jørn Rørholm.
Viborg: 10.00 Samtale-gudstjeneste for børn og voksne, Poul A. Beck.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste, Lasse Åbom. Efterfølgende menighedsmøde.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Gudstjeneste, Familiekoret.
Frederikshavn: Ingen gudstjeneste.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste, Torben Andersen.
Ingstrup: 14.00 Gudstjeneste, Torben Andersen.
Nibe: 10.30 Kirkekaffegudstjeneste.
Nørresundby-Vodskov: I Vodskov 17.00 Adventshygge og julefrokost, Annette Grarup.
Pandrup: 10.45 Cafégudstjeneste, Anders Hyldgård.
Sindal: 10.00 Gudstjeneste, Bent Rasmussen.
Skagen: 14.00 Musikgudstjeneste, Anni Andersen, Hans Hjort og John Kristensen.
Sæby: 10.00 Nadvergudstjeneste, Bente Højris.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Anders Bartholdy.
Thisted: 10.00 Nadvergudstjeneste, Lars Nielsen.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Vrå: 10.30 Gudstjeneste, Anne-Marie Winther.
Østervrå: 17.00 Menighedens julefrokost.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Simon Krath-Andersen.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Temagudstjeneste om Børge Andersens digtning, Hanne Kiel.


Gudstjenester 27. november 2016

HOVEDSTADEN

City Kirken:
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA): 15.00 Gudstjeneste, Gilbert Rukundo.
Korskirken: 15.00 Familie-Kapow-gudstjeneste i Præstebro kirke, Ole Lundegaard. Efterfølgende menighedsmøde og spisning.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Spansk gudstjeneste. 15.30 Årsmøde.
Købnerkirken: 11.00 Nadvergudstjeneste, Jan Kornholt. 13.00 Bibelhalvmarathon.
Lyngby: Lørdag 26/11:  Spejdernes Julemarked, andagt kl. 14.00, Pia Duebjerg.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Carsten Pedersen. Efterfølgende menighedsmøde.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Gudstjeneste med ”Fodspor”, Deanna og Peter Madsen.
Nakskov: 14.00 Adventsgudstjeneste.
Nyrup: 10.00 Gudstjeneste, Britta Kornholt.
Ringsted: 10.30 Cafégudstjeneste, Stine Kofoed Møller. Lørdag 26/11: 14.00 Helbredelsesmøde, Hans Berntsen.
Roskilde: 10.30 Adventsgudstjeneste, Claus Bækgaard.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 19.00 Orgelkoncert, Dorthe Zielke og Søren Johannsen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Adventsgudstjeneste, Laila Ravn.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste. 13.00 Tamilsk gudstjeneste. 19.00 Adventskoncert.
Oure: 11.00 Gudstjeneste, Bjarne Willer.
Chin Baptist Church Ringe: 13.00 Gudstjeneste.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Burmesisk gudstjeneste.

MIDTJYLLAND

Brande: 14.00 Adventsfest, Karin Grarup m.fl.
Give: 15.00 Adventsgudstjeneste sammen med Sydøstjyllandskredsen, Jan Á. Andreasen.
Holstebro: 10.30 Nadvergudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Randers: 14.00 Adventsfest, Arne Jensen.
Silkeborg: 10.30 Gudstjeneste, Poul Asger Beck.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: Ingen gudstjeneste.
Aarhus: 10.30 Gudstjeneste, Lasse Åbom.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Gudstjeneste, Bente Højris.
Frederikshavn: 10.30 Fællesgudstjeneste i Jerup forsamlingshus. Derefter spejdernes julemarked.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste, Torben Andersen.
Ingstrup: I Saltum 10.30 Gudstjeneste, Per Christiansen.
Nibe: Ingen gudstjeneste.
Nørresundby-Vodskov: 10.30 Adventsgudstjeneste med nadver, Annette Grarup.
Pandrup: 10.45 Gudstjeneste, Erik Nielsen.
Sindal: 14.00 Adventsfest, Karin Christiansen.
Skagen: 10.30 Fællesgudstjeneste i Jerup forsamlingshus. Derefter spejdernes julemarked.
Sæby: 19.00 Gospelgudstjeneste med Sæby Gospelkor.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Birte Agerdal.
Thisted: Ingen gudstjeneste.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: 10.30 Gudstjeneste, Anne-Marie Winther.
Østervrå: 10.00 Gudstjeneste, Klaus Abildgaard.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Holmgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Julefest, Bruno Jacobsen og spejderne.

Baptistkirken i Danmark

*|LIST:EMAIL|*