Nyhedsbrev uge 8

18. årgang - uge 8 - onsdag den 22. februar 2017

Hvad du ikke kunne læse i baptist.dk
Travlhed i Rwanda
Tyskkyndige søges til hjælp med oversættelse
Fælles seniortræf i Herlev
Jubilæumsrejse til Bulgarien
Retræte på Ådalen
Indblik der skaber udblik
Healing Rooms kursus
Gudstjenester 26. februar
Gudstjenester 5. marts


Hvis du oplever problemer med at læse eller udskrive nyhedsbrevet, kan du altid finde dette og tidligere nyhedsbreve i PDF-version på www.baptistkirken.dk under menupunktet ”Aktuelt” og ”Nyhedsbrev”.


Hvad du ikke kunne læse i baptist.dk

En af fordelene ved at have både et papir-blad, der bliver sendt ud med posten, og et web-magasin er, at man kan fylde flere artikler på web-magasinet end dem, der er i bladet. Lige nu er der to artikler på baptist.dk på nettet, som du ikke kunne læse i baptist.dk nr. 1, med temaet ”Rod”, der har mange artikler om vore reformatoriske rødder.
Begge artikler, som ikke er med i papirudgaven, handler om Luther og kirken. Den ene artikel er skrevet af Bent Hylleberg, som funderer over, hvilken betydning vores omgivelser har for den måde, vores kirke-retning udvikler sig på: ”Er danske baptister ‘lutherske baptister’?
Den anden artikel, ”Hvad vil Luther sige til kirken i dag?” er skrevet af professor Peter Lodberg, som skriver om, hvad Luther ville sige til kirken i dag, både den lutherske folkekirke og til alle andre kristne. Jesus’ udsagn: ”Frygt ikke”, som var et af Luthers evangeliske budskaber, er stadig aktuelt i en kultur, der bliver mere og mere baseret på frygt.


Travlhed i Rwanda

I denne uge er Morten Thomsen og Heine Grünewald fra Bethelkirken i Aalborg samt Ole og Mathias Broholm Andersen fra Østervrå Frikirke på besøg i Rwanda og Burundi. Den primære opgave er at tilse Terimbere-projektet, der er et landbrugsprojekt, som også involverer låne- og sparegrupper. Fra turen fortæller Morten: ”Det er fantastisk at opleve, hvilken forskel projektet gør for de lokale, og det er tilfredsstillende at opleve, hvordan de nye dyrkningsmetoder har både doblet og tredoblet udbyttet i de små landsbyer.” Heine tilføjer: ”Det er opløftende at se, hvordan vi som danskere med ganske få midler kan være med til at hæve livskvaliteten for så mange mennesker”. I løbet af ugen når vores rejsegruppe også et mindre visit i Rubura og Musema, og med den stolte tradition baptisterne har dernede, så ser vi særligt frem til denne oplevelse.
Desuden er også Lars Midtgaard og Klaus Munch fra Bethelkirken i Rwanda. De underviser på det sidste seminar i ledertræningsprojektet Timotheus, der afholdes i Butare i det sydlige Rwanda.
Og seniorvolontørerne i Rwanda, Hanne og Hartvig Weber-Hansen, har gang i besøg hos kvindegrupper og skoler, og så udkommer de snart med et nyhedsbrev. Kan man ikke vente på det, kan man få indblik i deres oplevelser i deres facebookgruppe www.facebook.com/groups/1167335063381296/.
Nå ja, og så er BaptistKirkens udsendte, Line og Rasmus Hylleberg, der selvfølgelig også, og de kan altså også følges på Facebook i gruppen ’Baptistkirken i Burundi og Rwanda’ www.facebook.com/groups/1566085430315975.


Tyskkyndige søges til hjælp med oversættelse

Den dansk-tyske baptistpioner Julius Købner er kendt af mange danske baptister som leder af Baptistsamfundet i anden halvdel af det 19. århundrede. Johannes Aakjær Steenbuch, der er ansat i en forskningsstilling i BaptistKirken fortæller: ”Julius Købner voksede op i Odense, men opholdt sig store dele af sit liv i Tyskland, hvor han også skrev og udgav mange af sine teologiske småskrifter – på tysk. Disse småskrifter er både teologisk og historisk interessante, men er stort set ukendte i dag. Derfor har vi sat os for at få dem oversat og samlet i en udgivelse. Vi mangler imidlertid hjælp til at oversætte teksterne. Det drejer sig om fem traktater på mellem ti til tyve sider samt en række prædikener. Flere af teksterne kan findes på www.baptistteologi.dk under bibliografi. Vi vil være meget taknemmelige for hjælp.”
Kontakt Johannes på johannesas@gmail.com, hvis du er interesseret i at give en hånd med.


Fælles seniortræf i Herlev

De københavnske baptistmenigheders fælles seniortræf holdes 13. marts kl. 12.00 i Herlev.
Christian Jochimsen fra Frelsens Hær i Roskilde har i mange år været leder af sang og musik. Og Christian vil under overskriften ”Fra Grundtvig til Gospel” med musikalske eksempler og billeder lade deltagerne opleve et genhør med mange af de sange og toner, som igennem årtier både har båret evangeliets glade budskab til mennesker og ’styrket og trøstet det tunge sind’ i stille meditation med salmebogens indholdsrige tekster.
Alle er velkomne til et berigende samvær og et varmt fællesskab i et hyggeligt og afslappet miljø. De begynder med lidt lækkert smørrebrød, lytter og synger sammen og får en rigtig god eftermiddag!
Pris: 50 kr. inkl. servering med smørrebrød, kaffe/te og kage. Tilmelding senest 6. marts på lillian@klarholt.dk eller 2169 6610. Indbetaling på konto 0146 8892 964-581 (husk afsendernavn).
Da den nye Korskirke ikke er færdig endnu, holdes træffet i den lokale folkekirke: Præstebro Kirke, Tornerosevej 115, lige overfor Herlev Hospital.


Jubilæumsrejse til Bulgarien

Kvindenetværket har arrangeret en uges jubilæumsrejse til Bulgarien fra 2.-9. september 2017. Medlemmer af Kvindenetværket med evt. ledsager er meget velkomne. Man kan læse mere om turen på Kvindenetværkets hjemmeside www.baptistkvinder.dk. Det bliver en fantastisk uge, hvor vi skal se landet og besøge flere baptistkirker, bl.a. kirken i Sofia, hvor vi skal være sammen med Didi Oprenova og hendes mand.
Mandag 6. marts åbner tilmeldingen efter ”først til mølle”-princippet. Spørgsmål vedrørende turen rettes til Birgit og Mogens Hebbelstrup på 2168 7416 eller Lise Willer på 2178 8936.


Retræte på Ådalen

Klaus Abildgaard fra Baptistkirken Nørresundby-Vodskov og Mette Holmgaard fra Bethelkirken i Aalborg leder en retræte på Ådalen fra 5. maj kl. 18.00 til 7. maj kl. 14.00.
Klaus fortæller:
”Stilheden har trange kår, og ofte opdager vi først værdien af den, når vi vælger at søge den midt i dagligdagen. Retræte er ikke en smutvej eller en flugtvej væk fra dagliglivet. Det er en rasteplads. ’Stilheden er det sprog, Gud taler…’ har nogen engang sagt. De fleste erfarer, at Gud taler lidt tydeligere i stilheden, hvor ingenting skal præsteres. ’Det er ikke noget for mig… jeg kan slet ikke forestille mig at skulle være stille så længe…’ har andre sagt, før de har prøvet. Prøv det! Måske opdager du en ny og ukendt side af både dig selv og Gud.
Weekendens tema er ’At lytte’.
Der vil være et enkelt program med tidebønner og mulighed for samtale med en erfaren vejleder. Ellers er der lagt op til fred og fordybelse inde eller ude i fantastiske omgivelser.
Det koster 1400 kr. at deltage, og beløbet skal indbetales på konto nr. 9314 4572013427 senest 1. april 2017.”
Er du interesseret eller har spørgsmål så send en e-mail til Klaus Abildgaard på klaus@dbs.dk.
Du kan gå ind på www.aadalenretraete.dk, hvis du ønsker at læse mere om stedet og det at være på retræte og se billeder fra området. Der er 20 pladser.


Indblik der skaber udblik

Balancen mellem det indre kontemplative liv og det ydre aktive liv vil være i fokus på kurset ”Contemplative in Action”. Ignatiansk spiritualitet peger på, at det indre liv er kilden og baggrunden for det ydre aktive liv. Indblik, der skaber udblik!
Underviser er Karen Eliasen, som er vejleder, retræteleder og underviser på Jesuitternes spiritualitetscenter St. Bueno’s i England. Karen har dansk baggrund og underviser på dansk.
Tid og sted: 11. august kl. 17.00 til 13. august kl. 13.00 på Ådalen Retræte i Randers. Se mere på www.aadalenretaete.dk


Healing Rooms kursus

Healing Rooms er en forening af kristne fra forskellige kirker, som samles for at bede for syge. De arbejder på tværs af menigheder og trosretninger med fokus på at dele Guds helbredende kærlighed.
Lørdag 18. marts kl. 9.00-17.00 holdes et introkursus på Ahornvej 3, 2630 Taastrup, for alle, som har et ønske om at betjene syge gennem bøn og håndspålæggelse, uanset om de vil indgå i en Healing Rooms tjeneste, have større effektivitet i egen tjeneste, eller bare forstå mere om helbredelse.
Deltagergebyret er 150 kr., der dækker frokost og kaffe/kage. Læs mere her, og tilmeld dig på hovedstaden@healingrooms.dk senest 11. marts.


Gudstjenester 26. februar 2017

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste, Johannes Fuchs.
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Fælles fastelavnsgudstjeneste med spejderne fra Lyngby og Herlev i Lyngby Baptistkirke, Jan Kornholt. Tøndeslagning i krypten.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Spansk gudstjeneste i Nansensgade 94.
Købnerkirken: 14.00 Fastelavnsgudstjeneste og -fest, Jan Kornholt.
Lyngby: 10.30 Fælles fastelavnsgudstjeneste med spejderne fra Lyngby og Herlev, Jan Kornholt. Tøndeslagning i krypten.
Rønne: 10.30 Gudstjeneste, Carsten Pedersen.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.30 Fastelavnsgudstjeneste I Regstrup, Finn Basnov.
Nakskov: 14.00 Gudstjeneste, Günter Dörner.
Nyrup: 10.00 Gudstjeneste, Oluf Jensen.
Ringsted: 10.30 Cafégudstjeneste, Stine K. Møller.
Roskilde: 10.30 Gudstjeneste, Rasmus Højmark og Ulla Nielsen.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Gudstjeneste, Hanne Frederiksen.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Fastelavnsgudstjeneste, Frank Korsbro.
Odense: 10.30 Gudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 10.30 Vietnamesisk gudstjeneste. 12.00 Burmesisk gudstjeneste. 13.00 Tamilsk gudstjeneste.
Oure: 11.00 Fastelavnsgudstjeneste, Ole Olsen. Efter gudstjenesten tøndeslagning og servering.
Chin Baptist Church Ringe: I Missionshuset 10.00 Børnekirke 12.30 Gudstjeneste.
Lai Baptist Church Ringe: På Nordagerskolen 12.00 Gudstjeneste og børnekirke.
Svendborg: 10.00 Tamilsk gudstjeneste, Bala Sinnathurai. 12.30 Burmesisk gudstjeneste.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Georg Bertelsen.
Give: 10.00 Gudstjeneste, Jan A. Andreasen.
Holstebro: 10.30 Nadvergudstjeneste, Bjarne Willer.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Mariann Grarup. Let frokost og årsmøde.
Silkeborg: Ingen gudstjeneste.
Sydøstjyllandskredsen: Ingen gudstjeneste.
Viborg: Ingen gudstjeneste.
Aarhus: 10.30 Familiegudstjeneste med fastelavn.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Gudstjeneste, Familiekoret.
Frederikshavn: 10.30 Gudstjeneste, Chresten Eskildsen.
Hjørring: 10.00 Gudstjeneste, Ole Skagen. Fastelavn.
Ingstrup: 14.00 Gudstjeneste, Hanne Kiel.
Nibe: 10.30 Kirkekaffe med efterfølgende menighedsmøde.
Nørresundby-Vodskov: 10.00 Familiefastelavnsgudstjeneste, Anna Marie Pedersen, Stae.
Pandrup: 10.00 Gudstjeneste, Erik Nielsen. Lørdag 25/2: 15.00 International cafégudstjeneste, Anaclet Habyarimana.
Sindal: 10.00 Fastelavnsgudstjeneste, Maria Korsbro. Herefter slås katten af tønden.
Skagen: Ingen gudstjeneste.
Sæby: 10.00 Gudstjeneste, Rasmus Jonstrup.
Sæsing: 10.30 Familiegudstjeneste, Messy Church.
Thisted: 10.00 Fastelavns- og familiegudstjeneste, Poul Asger Beck.
Vaarst: 10.00 Gudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: Lørdag 25/2: Familiegudstjeneste, Anne-Marie Winther.
Østervrå: 10.00 Gudstjeneste, Susanne Andersen.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Casper Vestergaard. 14.00 Klassisk gudstjeneste med nadver, Henrik Holmgaard.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Bente Højris.


Gudstjenester 5. marts 2017

HOVEDSTADEN

City Kirken: 11.00 Gudstjeneste.
First International Baptist Church (FIBC): 13.00 Gudstjeneste på engelsk og efterfølgende fællesskab.
International Baptistkirke på Amager (IBA):
Korskirken: 10.30 Nadvergudstjeneste i ”44”, Bjarne Willer.
Kristuskirken/Regen: 10.30 Spansk gudstjeneste i Nansensgade 94.
Købnerkirken: 16.00 Gospelcafé, Jan Kornholt.
Lyngby: 10.30 Nadvergudstjeneste, Ole Jørgensen. Menighedens årsmøde.
Rønne: 10.30 Nadvergudstjeneste, Flemming Frandsen.
Immanuel Chin Church, Rønne: 12.30 Gudstjeneste i Metodistkirken.

SJÆLLAND

Holbæk: 10.00 Nadvergudstjeneste, Finn Basnov. Menighedens årsmøde.
Nakskov:
Nyrup: 10.00 Nadvergudstjeneste, Lars Thorndal.
Ringsted: 10.30 Nadvergudstjeneste, Hans Ole Kofoed.
Roskilde: 13.00 Årsmøde og jubilæumsfejring, Claus Bækgaard og Ulla Nielsen. Børnekirke og Betweens.
Slagelse: 14.00 Gudstjeneste i Stenstuegade 10.
Tølløse: 10.00 Nadvergudstjeneste, Allan Ibsen, Lille Kor.

SYDDANMARK

Esbjerg: 10.30 Nadvergudstjeneste, Jørn Rørholm. Årsmøde.
Odense: 10.30 Nadvergudstjeneste, Henrik Søndergaard. Børnekirke. 12.00 Fællesspisning – herefter menighedens årsmøde.
Oure: 11.00 Nadvergudstjeneste, Ole Ladefoged. Efter gudstjenesten spisning og årsmøde.
Chin Baptist Church Ringe: I Missionshuset 10.00 Børnekirke 12.30 Gudstjeneste.
Lai Baptist Church Ringe: På Nordagerskolen 12.00 Gudstjeneste og børnekirke.
Svendborg: 11.00 Fælles nadvergudstjeneste, Steen Daugaard Hansen og Bala Sinnathurai. Forhandlingsmøde efter gudstjeneste og kirkefrokost.

MIDTJYLLAND

Brande: 10.00 Gudstjeneste, Anne Thompson.
Give: 10.00 Evangelisk møde, Annfinnur Nordbud.
Holstebro: Ingen gudstjeneste.
Randers: 10.00 Gudstjeneste, Lydia Jensen.
Silkeborg: 10.30 Gudstjeneste, Poul Asger Beck. Derefter frokost og menighedens årsmøde.
Sydøstjyllandskredsen: 14.00 Nadvergudstjeneste, Dmitri Makut.
Viborg: 10.00 Nadvergudstjeneste, Torben Roulund.
Aarhus: 10.30 Nadvergudstjeneste, Lasse Åbom. Efter gudstjenesten er der årsmøde.

NORDJYLLAND

Brovst: 10.00 Nadvergudstjeneste, Bente Højris. Efter gudstjenesten let frokost og menighedens årsmøde.
Frederikshavn: 10.30 Nadvergudstjeneste, Kai Mortensen.
Hjørring: 10.00 Nadvergudstjeneste, Torben Andersen.
Ingstrup: I Saltum 10.30 Nadvergudstjeneste, Ole Skagen. Derefter menighedens årsmøde
Nibe: 10.30 Nadvergudstjeneste, Hugo Møller Thomsen.
Nørresundby-Vodskov:
Pandrup: 10.00 Nadvergudstjeneste. Efterfølgende menighedens årsmøde.
Sindal: 10.00 Nadvergudstjeneste, Erik Løvind Andersen.
Skagen: 14.00 Nadvergudstjeneste, Kai Mortensen.
Sæby: 10.00 Børnegudstjeneste, børnekirkemedarbejderne.
Sæsing: 10.30 Gudstjeneste, Lars Bavnbæk.
Thisted: 10.00 Nadvergudstjeneste, Michael Christensen.
Vaarst: 10.00 Nadvergudstjeneste, Raymond Jensen.
Vrå: 10.30 Nadvergudstjeneste, Anne-Marie Winther.
Østervrå: 10.00 Gudstjeneste, Lis Lunde.
Aalborg, Bethelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Lars Midtgaard. 12.30 Forhandlingsmøde.
Aalborg, Karmelkirken: 10.30 Gudstjeneste, Mads Lindholm. Herefter menighedens årsmøde.

Baptistkirken i Danmark

{{subscription.email}}