Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Møde med karenske flygtninge i Thailand

Møde med karenske flygtninge i Thailand

12/07/2017

Generalsekretær Lone Møller-Hansen mødtes i den forgangne uge med karenske flygtninge og migranter i Thailand. I alt 300.000 flygtninge fra Burma/Myanmar lever nu i Thailand. De flygtede under borgerkrigen, men kan ikke vende tilbage, bl.a. fordi deres huse og jord er taget af andre. Nu lever de enten i en af de syv trange flygtningelejre langs grænsen eller som illegale migranter i fattige landsbyer uden nogen rettigheder. I juni lavede den thailandske regering en lov, der skulle forfølge de illegale beboere, og det førte til kaos på mange arbejdspladser, fordi mange af migranterne stoppede med at arbejde og søgte i skjul for ikke at blive fængslet. I det nordlige Thailand, hvor Lone Møller-Hansen har opholdt sig den seneste uge, har en karensk læge, Dr. Cynthia Maung oprettet et medicinsk center for de illegale flygtninge. Her behandles over 100.000 burmesere årligt og der fødes 2500 børn her. Cynthia Maung modtog i sidste uge BWA’s (Baptisternes Verdensalliances) menneskerettighedspris ved årsmødet i Bangkok. Lone mødte hende på klinikken i Mae Sot efterfølgende.
http://baptist.dk kan du læse mere om flygtningenes vilkår i disse artikler: Kvinde, læge og flygtning – og med en stærk vilje, Knud og Viggo var her før mig, 30 piger holdt ude af prostitution og Mor ville af med sine to piger.