baptist.dk – blad og web-magasin

Projekt 1 - 2019

baptist.dk – blad og web-magasin

Evangeliet på tryk og på nettet

Fra 2019 forskydes vægten i arbejdet med baptist.dk, så web-magasinet bliver den prioriterede kommunikationskanal. På websiden bringes løbende artikler og kommentarer til dansk kirkeliv og især livet i baptistmenighederne. Det trykte blad har et tema med unikke artikler som suppleres med artikler fra web-magasinet. Det betyder, at baptisters synspunkter og holdninger når langt videre ud end de 3000 husstande, der modtager bladet med posten. Alle artikler kommer også på nettet. Det gør det muligt for skoleelever og studerende at benytte baptist.dk som kilde i opgaver. Fra februar 2016 til medio september 2018 har der således været 102.937 sidevisninger på baptist.dk´s hjemmeside. Mest læste artikel er portrættet af Hans Berntsen: “Det er Gud, der bruger mig – ikke omvendt” med 4.937 visninger. Næstmest læste er Charlotte Rørth: “Jesus og Charlotte i bare tæer” med 3.007 visninger.

Også i 2019 udkommer det trykte blad på 36 sider med interviews, portrætter og artikler, der behandler et relevant tema. Bladet udkommer mindst fem gange om året.

I hvert blad sætter baptist.dk ord på evangeliets betydning og konsekvens i en aktuel sammenhæng.
Udover artikler, der belyser bladets tema, fortæller baptist.dk også om livet i menighederne, og om hvad man er optaget af. Derved knytter bladet menigheder og mennesker i BaptistKirken sammen til et fællesskab.

Facebook bruger vi til at skabe opmærksomhed om bladets indhold. Vi arbejder bevidst med at gøre artiklerne mere synlige og skabe debat om indholdet ved aktiv brug af dette medie. Derfor opfordrer vi også til, at alle følger baptist.dk på Facebook og deler artikler med deres netværk.

Både blad og web-magasin bringer artikler om tro, tradition og trends. Hvor det trykte blad har sin styrke i at være et lækkert design, som kan ligge fremme derhjemme, så har web-magasinet med facebook-siden mulighed for at være aktuelt og skabe debat om de hotte emner f.eks. omkring politik, moral og etik.

Mulighederne er altså talrige for at gøre BaptistKirken – og den lokale baptistkirke – synlig både i lokalsamfundet og samfundet generelt. Kun økonomien og de menneskelige ressourcer sætter grænserne.

Det er muligt at tegne et menighedsabonnement til 1250 kr. Så får menigheden fem blade fem gange om året til at lægge frem til gæster.