Himmelske Dage

Projekt 3 - 2019

Himmelske Dage

- på Heden og andre steder

Der har været Danske Kirkedage siden 1971, og BaptistKirken har alle dage været meget engageret.

Efter 2016 fik Kirkedagene et nyt ansigt med Himmelske Dage i København. Her blev født en vision om, at kirkedagene blev missionale og involverede det offentlige rum. Gudstjenester, koncerter, samtaler i genbrugssofaer, diskussioner – og bagefter fik Himmelske Dage også en pris for sin nytænkende form fra Kristeligt Dagblad.

I 2019 er det Herning bymidte og Jyske Bank-Boxen, der i Kr. Himmelfartsdagene (30. maj – 2. juni) bliver rammen for Himmelske Dage på Heden med tusindvis af deltagere og aktiviteter om kristen tro.

Nu er det planen, at der skal være Himmelske Dage hvert andet år – på skift mellem provinsen og København. (Hidtil har det været hvert 3. år). Og der skal sikres en større kontinuitet imellem de forskellige Himmelske Dage ved at lønne et sekretariat (en person), der opsamler erfaring og inspiration, og som koordinerer Himmelske Dage. Budgettet for hvert Himmelske Dage er på 6 mio. kr. Der søges midler fra Kirkeministeriet, men der skal også være en vis egenbetaling fra kirkerne og organisationerne, der står sammen om Himmelske Dage.

Frikirkerne og Den katolske kirke har lovet at indsamle i alt 150.000 kr. årligt de næste seks år, som er en prøveperiode. I BaptistKirken har vi forpligtet os på at bidrage med 12.500 kr. årligt. Det skulle være overkommeligt! Og tænk på, hvordan vi dermed kan bidrage til, at kirken og kristne bliver synlige på en positiv måde.