Himmelske Dage

Projekt 3 - 2021

Himmelske Dage

Næste gang 26.-29. maj 2022 i Roskilde

Danske Kirkedage er de senere år blevet kaldt ’Himmelske Dage’. Og dét har de været i mere end én forstand: Det er festdage i dansk kirkeliv. Og Kirkedagene har været til stor inspiration for mange i det lokale menighedsliv. Derfor har vi igen i år valgt at gøre Danske Kirkedage til ét af vores fælles projekter.

I Roskilde er planlægningen allerede godt i gang. Det gælder om, at vi skyder os ind på emner og temaer, der vil være aktuelle i 2022 for både den trofaste kirkegænger og for det søgende menneske. Vi skal finde emner rettet mod både børn, unge og voksne, for som kirker i Danmark har vi brug for at sætte en dagsorden, der gælder hele vort folk. Danske Kirkedage handler om Guds mission. Derfor skal de finde sted i det offentlige rum, hvor evangeliet skal virke som surdej, salt og lys i de mange forskellige kulturer, der omgiver os.

Det kan vi – som en lille kirke – ikke gøre alene med gennemslagskraft. Derfor er det godt, at vi kan stå sammen med alle andre kristne om Danske Kirkedage – om Himmelske Dage – også i 2022 i Roskilde. Som baptister har vi gennem mange år været med, når det gælder en fælles indsats i det økumeniske arbejde. Vi glæder os over, at vi sammen som kirker er sendt af Gud i mission og i diakoni til vort folk. Her vil vi fortsat være med – også fordi, der lyttes til vores stemme og vores bidrag. I forhold til Himmelske dage har vi en meget direkte kontakt, idet næstformand Vibeke Dalsgaard er blevet medlem af Danske Kirkedages landskomite og derigennem kan formidle Baptistkirken i Danmarks ideer og visioner.

Fra BaptistKirken har vi forpligtet os på at bidrage med 12.500 kr. årligt. Det skulle være overkommeligt! Tænk, hvordan vi dermed kan sikre, at kirkerne og vi som kristne på denne måde bliver synlige. Og endnu vigtigere: Evangeliet om Guds muligheder bliver forkyndt og fremstillet, så det bliver til liv og ny mening for mange.