Himmelske Dage

Projekt 3 - 2020

Himmelske Dage

- de kommer igen!

Danske Kirkedage er de senere år blevet kaldt ’Himmelske Dage’. Og dét har de været i mere end én forstand: Det er festdage i dansk kirkeliv. Og Kirkedagene har været til stor inspiration for mange hverdage i det lokale menighedsliv. Derfor har vi igen i år valgt at gøre Danske Kirkedage til ét af vores fælles projekter. De næste Kirkedage holdes i Roskilde i 2022 i Kristi Himmelfartsferien, dvs. den 26.-30. maj.

I Roskilde er planlægningen allerede godt i gang. Der bliver ’visionsdag for Danske Kirkedage’ den 7. marts 2020 i Roskilde, hvor alle aktører inviteres med. Her kan vi komme op med idéer, der kan omsættes til et omfattende program. Det gælder om, at vi skyder os ind på et emne, der vil være aktuelt i 2022, men ikke kun for kirkerne. Som kirker i Danmark behøver vi at sætte en dagsorden, der gælder hele vores folk. Danske Kirkedage handler om Guds mission. Derfor skal de finde sted i det offentlige rum, hvor evangeliet skal virke som surdej, salt og lys i de mange forskellige kulturer, der omgiver os.

Det kan vi – som en lille kirke – ikke gøre alene med gennemslagskraft. Derfor er det godt, at vi kan stå sammen med alle andre kristne om Danske Kirkedage – om Himmelske Dage – også næste gang i Roskilde. Som baptister har vi gennem mange år været med, når det gælder en fælleskirkelig indsats i det økumeniske arbejde: Vi glæder os over, at vi sammen som kirker er sendt af Gud i mission og i diakoni til vores folk. Her vil vi fortsat være med – også fordi, der lyttes til vores stemme og vores bidrag.

Ja, netop bidrag – på flere måder. Idémæssigt og arbejdsmæssigt, men også økonomisk. Fra BaptistKirken har vi forpligtet os på at bidrage med 12.500 kr. årligt. Det skulle være overkommeligt! Tænk, hvordan vi dermed kan sikre, at kirkerne og vi som kristne på denne måde bliver synlige. Og endnu vigtigere: Evangeliet om Guds muligheder bliver forkyndt og fremstillet, så det bliver til liv og ny mening for mange.