Uddannelse for alle

Projekt 4 - 2020

Uddannelse for alle

Skolegang til især piger og kvinder samt spare- og lånegrupper

Vi har de senere år fokuseret på børns skolegang og kvinders rettigheder i vores projekter, og det er der god grund til. Børn er nogle af de mest udsatte i Burundi og Rwanda. Samtidigt ved vi, at uddannelse er vejen til udvikling og at kvinder spiller en stor rolle i udviklingen. De senere år har vi hjulpet mange børn med skolegang, og deres familier med at få en indtægt, så børnenes skolegang kan fortsætte, når projektstøtten ophører. Når der skal prioriteres i de fattige familier i Afrika, er det oftest pigerne, der står tilbage uden tilbud om uddannelse. I samarbejde med baptistkirken i Burundi har vi derfor med ’Alfabetiseringsprojektet’ hjulpet især kvinder til at lære at læse, skrive og regne. Vi har netop påbegyndt 4. fase, der når ud til 3.600 personer – heraf 2.900 kvinder. Oveni har vi også tilbudt deltagerne medlemskab af de såkaldte spare- og lånegrupper. Det har været med til at sikre deltagerne en mere stabil økonomisk situation henover året og har reduceret perioderne med sult eller få måltider.

Vi har de senere år, i samarbejde med vores partnere, arbejdet på at udbrede spare- og lånegrupper i både Burundi og Rwanda. Det vil vi gerne fortsætte med de kommende år.

Desuden vil vi gerne støtte ungdoms- og kvindeafdelingerne i vores samarbejdskirker. Disse afdelinger gør et stort stykke arbejde og ofte med ganske få midler.

Hvilke aktiviteter er med – og hvad er behovet?

Budget:

• Opstart af menighedsbaserede spare- og lånegrupper i både Rwanda og Burundi, 50.000 kr.
  • Støtte til fattige præster så deres børn også har mulighed for at komme i skole, 25.000 kr.
  • Støtte til ungdoms- og kvindeafdelingerne hos vores partnere. 20.000 kr.
  • Støtte til ad hoc indsatser overfor børn og familier. Fx til uddannelse, myggenet eller lejre for børn og unge, 20.000 kr.
  • LLCCM, børneprojekt i Rwanda, 25.000 kr.