Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Uddannelse for alle

Projekt 4 - 2019

Uddannelse for alle

Skolegang til især piger og kvinder samt spare- og lånegrupper

Børn er oftest de mest udsatte i fattige lande. Samtidigt ved vi, at uddannelse er vejen til udvikling og at kvinder spiller en stor rolle i udviklingen. Vi støtter en række tiltag, der hjælper her.

De senere år har vi hjulpet rigtigt mange børn med skolegang og deres familier med at få en indtægt, så børnenes skolegang kan sikres, når projektstøtten ophører. Når der skal prioriteres i de fattige familier i Afrika, er det oftest pigerne, der står tilbage uden tilbud om uddannelse. I samarbejde med baptistkirken i Burundi har vi med ’Alfabetiseringsprojektet’ hjulpet især kvinder til at lære at læse, skrive og regne. I regi af dette projekt har vi også tilbudt deltagerne medlemskab af de såkaldte spare- og lånegrupper. Det har været med til at sikre deltagerne en mere stabil økonomisk situation henover året og har reduceret perioderne med sult eller få måltider.

Vi har de senere år, i samarbejde med vores partnere, arbejdet på at udbrede spare- og lånegrupper i både Burundi og Rwanda. Det vil vi gerne fortsætte med de kommende år. Ligeledes vil vi gerne støtte kvindeafdelingerne i vores samarbejdskirker. Kvindeafdelingerne gør et stort stykke arbejde og ofte med ganske få midler.

Hvilke aktiviteter er med – og hvad er behovet?

  • Opstart af menighedsbaserede spare- og lånegrupper i både Rwanda og Burundi, 75.000 kr.
  • Støtte til fattige præster så deres børn også har mulighed for at komme i skole, 25.000 kr.
  • Støtte til ad hoc indsatser overfor børn og familier. Fx til uddannelse, myggenet eller lejre for børn og unge, 20.000 kr.
  • LLCCM, børneprojekt i Rwanda, 50.000 kr.