Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Rigmor på 97 med i Stavanger

Rigmor på 97 med i Stavanger

05/07/2023

”Det er nok sidste udkald”, siger Rigmor Petersen fra City Kirken (billedet), som i en alder af 97 år deltager i BWA/EBF-konferencen SENT i Stavanger i denne uge sammen med sin datter Anita.
”Jeg var med i 1946 i Stockholm og derefter i København, og derefter i mange konferencer, men jeg havde også en pause. Fra 2000 har jeg været med hver gang, der har været verdenskonference – men nu kan jeg ikke længere følge med. Jeg hører for dårligt. Men jeg synes dog, det er lidt tamt. Man kan godt klappe og være mere begejstret,” siger hun efter et par dage.
SENT konferencen har skiftedag i dag, hvor de første dage siden søndag har været Baptist World Alliances, BWAs program, mens fra onsdag aften er programmet lavet af European Baptist Federation, EBF. I alt deltager knap 1.000 personer, heraf kun otte fra Danmark, selvom det er så tæt på.
Men danskerne har sat sit præg på programmet, bl.a. med Preben Vang, professor i USA, der fortalte sin historie fra barndom og ungdom i Danmark, til nu at være både præst og professor ved et universitet i Texas, USA.