Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Suspendering af internationale NGOer i Burundi

03/10/2018

I sidste uge suspenderede Burundis regering alle internationale NGOer i Burundi. Årsagen skal findes i, at mange ikke lever op til landets love, der tilskriver, at man skal have en samarbejdsaftale med de relevante myndigheder, en etnisk fordeling i ansatte, at man følger landets udviklingsplaner og i øvrigt kanaliserer alle midler gennem nationalbanken.
På et møde 2. oktober fik organisationerne en uge til at fremsende opdaterede dokumenter til myndighederne, hvorefter de kan starte deres aktiviteter igen, når altså godkendelsen foreligger.
Mange i Burundi er afhængige af den støtte, de får i forbindelse med projekter og andet fra disse internationale organisationer, så det kommer til at betyde noget.
Baptistkirken i Danmark gennemfører ikke selv projekter i Burundi men arbejder gennem lokale partnere, Baptistkirken i Burundi (UEBB) og det kirkelige netværk Dutabarane. Disse lokale organisationer er altså ikke omfattet af suspenderingen.
Missionssekretær Morten Kofoed siger om situationen: ”Selvom det ikke påvirker vores partnere direkte, er det klart, at det påvirker deres arbejde, da de også har andre samarbejdspartnere. Burundi er et af verdens allermest sultne og fattige lande og har lige nu brug for al den støtte og hjælp, de kan få, også fra internationale organisationer. Så udviklingen er alvorlig og meget bekymrende.”