Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

700.000 kroner til nødhjælp til Burundi

06/06/2024

I maj måned var der store oversvømmelser i Burundi på grund af meget regn og en historisk høj vandstand i Tanganyikasøen, som Burundis største by Bujumbura ligger ud til. Mange er blevet hjemløse og har mistet alt. Vi har derfor i samarbejde med organisationen World Relief indsendt en ansøgning til ’Danish Emergency Relief Fund’, som er Danida-midler til katastrofer. Vi har netop fået bevilliget 700.000 kr. og med de midler, kan vi give mad, husly og andre fornødenheder til næsten 500 familier, der bor ud til Tanganyika-søen og hvis bolig og livsgrundlag forsvandt som følge af oversvømmelser og jordskred.
”Det vurderes, at omkring 35.000 mennesker er påvirket af oversvømmelser og jordskred i området”, fortæller missionssekretær Morten Kofoed. ”Nu kan vi hjælpe omkring 500 familier eller ca. 2.750 personer i en måned, mens de enten kan genopbygge deres huse eller blive forflyttet til mere sikre områder.