Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Hvordan håndteres fristelser, dilemmaer og svære valg

Hvordan håndteres fristelser, dilemmaer og svære valg

06/06/2024

Lise Emming skriver fra Rwanda: ”I denne uge er Jette Bjørnestad fra Danske Baptisters Kvindenetværk og jeg i Butare, hvor vi har været med til skolekampagne sammen med teamet fra projektet for unge enlige mødre. Medarbejderne besøger de lokale sekundærskoler for at informere om projektet og skabe fokus på det store problem med teenagegraviditeter sammen med to unge universitetsstuderende, som gennem drama italesætter nogle af de mange fristelser, dilemmaer og svære valg unge mennesker bliver mødt af i deres hverdag. Her er også de unge mænd en vigtig gruppe at få fat på, da de i den grad er en del af problemet og traditionelt har alt for let ved at slippe for at tage ansvar, hvis de gør en pige gravid.
Senere etableres der ’klubber’ på skolerne som et tilbud efter skoletid. De ledes af en lærer, der er blevet trænet af medarbejderne i projektet. Her er det muligt at tage dybere snakke om krop, seksualitet og prævention i mindre grupper. Klubberne er primært for unge i de sidste fire år af sekundærskolen, altså fra omkring 14 år.”
Jette skriver om en særlig oplevelse: ”Det var et helt fantastisk, underholdende og meget vedkommende show, de unge mennesker stablede på benene. Der var skuespil, sang, klappen og vi fik glæde af igen at se Esperance (psykologen, der er tilknyttet projektet) danse for og med de unge. Esperance er helt sikkert en meget speciel oplevelse. Men en særlig ting, der glædede mig ekstra meget, var at opleve, at en helt ung pige, som havde født et barn for nylig, blev positivt fremhævet af skolen, fordi hun var vendt tilbage og fortsatte sin uddannelse. Det var virkelig en ekstra positiv oplevelse, da de unge piger, der får børn udenfor ægteskab, meget ofte er blevet mødt med fordømmelse og forkastelse. En skøn oplevelse!”