Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

BBU og MBU planlægger sammenlægning

03/07/2019

Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund og Missionsforbundets Børn og Unge arbejder frem imod en sammenlægning. De to ledelser er enige om at foreslå det, og BBU har sendt forslaget ud med deres seneste nyhedsbrev.
De to ungdomsforbund har i mange år arbejdet sammen omkring sommerstævnets børne- og ungdomstilbud og de seneste år har de også slået deres kursustilbud, bl.a. SHIP (for teenagere om discipelskab), Levit (for lovsangere) og Jeremias (ledertræning), sammen.
”En sammenlægning vil gøre det muligt for os at skabe bedre forhold for vores lokalforeninger og gøre deres arbejde nemmere. En af de store fordele er, at vi vil få frigjort ressourcer, både i det nationale arbejde men også på vores sekretariater, der vil kunne komme det lokale arbejde til gavn,” skriver de to formænd, Rasmus Højmark, BBU, og Daniel Lundgaard, MBU, som nogle af begrundelserne i deres fælles oplæg til deres organisationer.
Oplægget skal drøftes på BBUs årsmøde, som finder sted 23. juli på Lindenborg, og på MBUs årsmøde i efteråret. En endelig beslutning kan tidligst træffes næste sommer.
Rasmus Højmark uddyber, at han synes, det er vigtigt, at børn og unge er ”hjemme i menigheden om søndagen”, og samme ærinde har BaptistKirkens formand, Per Beck, som også tænker på den baptistiske arv.
Læs artiklerne på baptist.dk og det fælles oplæg fra BBU og MBU.