Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Container til Burundi

20/12/2017

Genbrug til Syd, der administreres af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, har bevilliget en containerforsendelse til Burundi. Det er planen, at forsendelsen går af sted i begyndelsen af næste år og skal indeholde materiel til det vandprojekt, der er under forberedelse i Rubura i samarbejde med Rotary Han Herred. De fleste effekter til vandprojektet indkøbes i Burundi, men der er nogle nødvendige ting, der ikke kan skaffes i Burundi.
Vandprojektet er en del af et større sundhedsprojekt i og omkring Rubura, så med i containeren kommer også funktionsdygtigt materiel og materialer til det lokale sundhedscenter og fødeklinik, bl.a. senge og fødelejer samt sterile forbrugsstoffer og tøj til de nyfødte. Mange af de fattige kvinder kommer til fødeklinikken uden tøj til deres babyer, så vi har i en årrække delt trøjer huer og bukser ud til de nybagte mødres børn. Et tredje element i sundhedsprojektet er oplysning i basal hygiejne og familieplanlægning. Her har Baptistkirken i Burundi, UEBB, siden august haft en medarbejder ansat (betalt af private bidrag fra Danmark), der i regi af børneprojektet har oplyst familierne i disse emner. Tanken er at udvide til andre grupper i lokalområdet.