Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Liv – i fællesskab, fred og forsoning

Liv – i fællesskab, fred og forsoning

08/11/2017

For nylig udkom bogen: Liv – i fællesskab, fred og forsoning, om Taizé i dag. Det er en ny samtalebog med Taizé’s leder broder Alois.
Taizé blev grundlagt i 1940 af Broder Roger som en reaktion på de barrierer og fordomme, der i den tid prægede Europa. Det er stadig aktuelt på andre måder.
Bogen er oversat af BaptistKirkens tidligere lægemissionær og nu rådsmedlem i Viborg, Kirsten Ernen Beck, der fortæller: “Det er en virkelig vigtig bog, for længslen efter enhed er til stede hos mange kristne, og i bogen er der en beskrivelse af en vej, vi kan gå.
I Taizé handler det om at holde fast i sine rødder og samtidig tage imod gaverne fra de andre kirkesamfund. Taizé har gjort min verden større. Jeg bliver i Baptistkirken, men kan samtidig åbne mig for alt det, Gud har givet andre mennesker og andre kirker.”
Henrik Stubkjær, Biskop over Viborg Stift, siger om bogen: ”Her kan vi danskere lære noget om sund spiritualitet. Bogen er spændende, enkel og dog dyb. Den berører og beriger!”
Bogen kan købes på http://www.eksistensen.dk/liv-i-faellesskab-fred-og-forsoning.html – eller tirsdag 5. december kl. 19.30 på Ådalen Retrætecenter (www.aadalenretraete.dk) hvor Kirsten og hendes mand præst Poul A. Beck præsenterer bogen på en enkel, fængende og visuel måde fuld af billeder og de smukke Taizé-sange. Bogen vil også kunne ses og købes hos Kirsten til landskonferencen i Vejle 18. november.
Se også www.facebook.com/taizebog/.