Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Burundi - Børneaktiviteter

Burundi - Børneaktiviteter

08/11/2017

Familien Kofoed tilbragte sidste uge i Musema og Rubura. Begge steder blev børneprojektet besøgt, og det er imponerende, hvad grupperne rundt om formår at få ud af den støtte, de får. Fokus er på uddannelse og oplysning om børns rettigheder, og det gøres praktisk bl.a. ved etablering af legegrupper og andelsforeninger. Det er lykkes at fastholde børnene i skole, at give (pleje-)familierne en ekstra indtægt og i det hele taget give de ofte meget fattige områder et løft. Spare- og lånegrupper er blevet introduceret og alle disse ting har gjort, at deltagerne nu fortæller, at de er i stand til at spise mindst et måltid mad om dagen – og det på trods af, at de det seneste år har oplevet tørke og fejlslagen høst. Deltagerne støttes i to år med direkte støtte fra projektet, men allerede nu var flere af grupperne så godt kørende, at de forventede, at deres investeringer ville kunne fastholde alle børn i skolesystemet, og de ville være i stand til for egen regning at inddrage flere børn! Et stort problem for tiden er dog malaria, der har bredt sig som en epidemi. Mange blive syge og nogle dør af denne sygdom. Men det er faktisk ret enkelt at gøre noget, der virker. Hvis man sover under myggenet, kan man reducere risikoen markant! De fleste familier mangler dog i den grad myggenet.
Hvis du vil støtte uddeling af myggenet i projektet, kan du indbetale penge til MobilePay 2299 6483 eller konto 3201 10042879, mrk Myggenet. Gaver er fradragsberettigede efter gældende regler.