Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Spare- og lånegrupper i Burundi

26/06/2024

Siden 2008 har vi sammen med vores partnere i Burundi etableret mange såkaldte spare- og lånegrupper. Lige nu er mere end 200.000 medlemmer af en gruppe, hvor de helt fattige mennesker har adgang til finansielle ydelser som opsparing og lån på græsrodsniveau. Normalt ophører tilsyn og besøg i grupperne, når et projekt slutter, men grupperne arbejder som oftest ufortrødent videre, da alle opgaver varetages af deltagerne selv. Vi har længe haft et ønske om at dokumentere, hvordan det går grupperne, hvor af nogle af dem har arbejdet i mere end 10 år uden støtte udefra. Det har FAHU Fonden nu gjort muligt for os, da de har bevilliget 70.000 kr. til den kortlægning.
”Analysen bliver et vigtigt redskab i arbejdet med at udvikle arbejdet med tilbud om finansielle ydelser for de helt fattige”, siger missionssekretær Morten Kofoed og fortsætter: ”Med analysen i hånden står vi dels stærkere overfor fremtidige donorer og dels kan vi hjælpe de helt fattige til et bedre og mere værdigt liv, når de eksempelvis får adgang til at låne penge til investeringer i deres landbrug”.