Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

14 kristne, tre muslimer og en jøde på rejse sammen

19/02/2020

Generalsekretær Torben Andersen har været med på en spændende studietur til Bruxelles med ReSam, netværket Religion og Samfund. På rejsen var 14 kristne kirkeledere, tre muslimske imamer og en jødisk overrabbiner.
Torben fortæller: ”I lufthavnen på vej hjem sad jeg og talte med en af imamerne om troen på Gud. Her har vi egentlig meget til fælles. Det overraskende mig ikke, men det blev tydeligt, at når vi skærer ind til kernen i vores respektive tro, så er det synet på Jesus, der skiller. Vores opfattelse af Jesus er vidt forskellig, om man er kristen, muslim eller jøde. En af imamerne sagde: ”Vi tror på Gud, men dér, hvor vi mener, at I tager stor fejl, ja, begiver jer ud på afveje, er i det, at I gør Jesus lig med Gud!” Samtalen må fortsætte en anden gang. At være sammen på tværs af religion betyder ikke, at alt er lige godt eller sandt, men det kan faktisk berige vores tro og menneskesyn.”
Læs mere om Torbens rejse på baptist.dk.