Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

2018 Kvindernes Internationale Bededag

21/02/2018

Den første fredag i marts, 2. marts, er det her i Danmark Kvindernes Internationale Bededag, ligesom det er i godt 170 lande rundt på kloden. I Danmark er Bededagen med sikkerhed blevet fejret siden 1928 (måske også tidligere), og i 1969 blev Danmarks Økumeniske Bededagskomite dannet, som har ansvaret for oversættelse og viderebringelse af materiale til den årlige Bededag. Hvert år er et nyt land i fokus. Bønnekæden jorden rundt er det vigtigste ved dagen, men det er også meget vigtigt at lære om andre lande og få en masse baggrundsviden fra landets egne folk og dermed baggrundsforståelse for landenes befolkninger og deres situation.
Temaet i år er: ’Gud så, at det var godt!’ Gudstjenesten, der bruges over hele verden, er udarbejdet af kvinder fra alle kirkesamfund i Surinam. Hvor ligger Surinam? Det er ikke et land, vi hører en masse om i medierne, og dog er det et utrolig vigtigt område for hele kloden, da Surinam er en stor del af ’verdens lunge’ på grund af dets store regnskovsareal! Surinam ligger i Sydamerika, på nordøst-kysten af kontinentet.
Læs mere om Kvindernes Internationale Bededag på www.kvindebededag.dk, hvor der også er materiale at hente til dagen. Her findes også en liste over de steder i Danmark, hvor Bededagen afholdes.