Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Er faste ikke forældet?

Er faste ikke forældet?

14/02/2018

I dag er aske-onsdag. Fra oldkirken har det været det starten på 40 dages faste frem til påske.
For en del år siden tog BaptistKirken fat i fasten igen. Så at sige genopdagede fasten…
Med et dobbelt formål; dels at samle ind til mennesker, der sulter, dels at give redskaber til at mætte vores åndelige sult.
”Det er altid svært med dobbelte formål. De seneste år har vi nedtonet faste-indsamlingen, men den er ikke blevet mindre væsentlig! Håbet er, at når vi får mættet vores åndelige sult, så vil taknemmelighed og gavmildhed betyde, at vi glæder os over at dele og give til mennesker, der har et behov,” siger Lone Møller-Hansen, generalsekretær i BaptistKirken.
I år er der lavet en fastebog, som er en daglig læsning, hvor et menneske fra BaptistKirkens store bagland fortæller om en erfaring med Gud og samtidig et oplæg til en refleksion. Det tager fem minutter at læse, men man kan tygge på det hele dagen.
”Bogen er aktuel, fordi den både er et billede på BaptistKirken lige nu, med de mennesker, der tegner vores fællesskab på mange niveauer, og fordi den sætter fasten ind i en nutidig ramme. Faste handler ikke om at vise sin fromhed, men om for en periode prøve at flytte fokus fra forbrug og behov til indre glæde og taknemmelighed over det, vi er givet.”
Bogen kan downloades her eller bestilles hos BaptistKirken. Prisen er 15 kr./stk. + forsendelse.