Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

24 baptistpræster mødes på mandag

22/05/2019

BaptistKirkens præster har i mange, mange år mødtes hvert år til præstekonvent – oftest et sted i Jylland. I år var der ikke stemning for det planlagte tredages program og i stedet mødes stort set alle ansatte danske baptistpræster – og det er 24 – på mandag i Købnerkirken på Amager til et heldags-møde.
På dagsordenen er en samtale om, hvilket fællesskab præsterne ønsker i fremtiden, og hvordan de kan støtte hinanden. Det vil også handle om, om og i så fald hvordan præsterne kan blive mere aktive i udviklingen af BaptistKirken.
Udvalget bag præstemødet er Lars Midtgaard, Henrik Holmgaard og Hanne Kiel og generalsekretær Lone Møller-Hansen har været med på sidelinjen. De har inviteret David Viftrup fra Aarhus Valgmenighed til at lede samtalen. Præsterne fra alle migrant-menighederne er også inviteret, men de har desværre ikke kunnet deltage.
”Det er efter min mening vigtigt, at vi holder fast i et fællesskab som præster i BaptistKirken – også på tværs af vores baggrund. Det er afgørende for integrationen mellem danske og internationale/migrantmenigheder. Men den proces ligger så efter, at de danske præster har haft denne afgørende og spændende dag sammen,” siger Lone Møller-Hansen. BaptistKirkens ledelse har i øvrigt stillet en underskuds-garanti på max. 6.500 kr., for ikke unødigt at belaste de menigheder, der har store rejseudgifter.