Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Bedre dyrkningsmetoder gør kæmpe forskel

Bedre dyrkningsmetoder gør kæmpe forskel

08/05/2024

BaptistKirkens udsendte medarbejder, Lise Emming Weber-Hansen, fortæller her fra Burundi:
”I denne uge er jeg rundt i og omkring Musema. Sammen med projektleder Eric besøger jeg igen projektet Dukore ll, som handler om fødevaresikkerhed. Vi har været i Mbirizi, hvor vi mødtes med nogle af deltagerne, der nu er organiseret i føderationer, som har dannet et kooperativ. De har et kæmpe lager af nyhøstet majs (se billedet) og har sammen købt en kværn, så de kan forarbejde majsen til majsmel. Melet kan sælges i lokalområdet. Desuden kan folk uden for projektet betale for at få kværnet egen majs eller andet korn.
Vi var rundt og se på bønnemarker, køer og grise, som føderationerne har sammen. Det er utroligt, hvilken forskel bedre dyrkningsmetoder gør for høstudbyttet. Bønnerne strakte sig næsten to meter op på støttepindene, og køkkenhaverne strutter af grønt. Sidste år havde de en flot høst på omkring 80 tons majs tilsammen i dette kooperativ og i år er de oppe på 110!”