Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelselskabets pris 2018

13/06/2018

Den ærefulde pris er hvert år siden 2005 blevet uddelt til en person, der på særlig fremragende måde har gjort Bibelen nærværende for samfundet. Årets pris blev i slutningen af maj måned på selskabets repræsentantskabsmøde overrakt af formanden Sverri Hammer til forfatter og journalist Charlotte Rørth som en anerkendelse for den opmærksomhed, hun har skabt omkring kristendom, tro og religion med sine utallige foredrag og sine to bøger. Charlotte Rørth har over hele landet utrætteligt, meget modigt og ærligt peget på, at Jesus ikke blot er en historisk figur, men en levende del af mange menneskers virkelighed. Baggrunden var den enestående oplevelse, hun havde i 2009 i et lille spansk sakristi, hvor hun mødte Jesus. Og Bibelen er jo netop det sted, hvor vi først hører om Jesus.
Bibelselskabet har for tiden en god økonomi, men fortjener stadig vor opmærksomhed og støtte i det utrættelige arbejde med at gøre Bibelen nærværende og forståelig for enhver. For tiden er et stort arbejde i gang med den nudanske oversættelse af Det Gamle Testamente. Arbejdet er for det meste usynligt for den brede offentlighed, men over 70 frivillige læsegrupper fra hele landet har læst aktivt med på de gammeltestamentlige skrifter og har givet mange værdifulde tilbagemeldinger for at gøre sproget både læseligt og forståeligt for nutidens mennesker. Bibelselskabets hjemmeside, bibelselskabet.dk er i øvrigt værd at besøge jævnligt, så man kan holde sig opdateret med de mange aktuelle udgivelser og gode og fordelagtige tilbud.