Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En ekstra grund til at bede

04/12/2019

I denne uge er der for nogle af os en ekstra grund til at tilslutte os bønnen i Baptisternes Verdens Alliance. Den handler nemlig om et af vores samarbejdslande; Myanmar eller Burma.
Der er tre baptist-organisationer i Myanmar, der er medlemmer af BWA: Myanmar Baptist Convention med næsten en mio. medlemmer, som baptisterne i Danmark har en samarbejdsaftale med og som de to baptistsamfund i Chin-staten hører under, samt Zomi Baptist Convention og Kayin Baptist Mission Society, begge med ca. 15.000 medlemmer.
To baptistpræster i Myanmar har været fængslede i år, fordi de kritiserede myndighederne. De er begge blevet frigivet, bl.a. efter et brev fra BWAs generalsekretær Elijah Brown til Myanmars FN-delegerede og USA’s regering. Der er stadig grund til at bede for de to præsters – og andre kirkefolks – sikkerhed. Vi skal også bede for de religiøse mindretal – herunder hører også de kristne, for selvom der er en mio. baptister i landet, udgør de kristne kun 5 pct. af befolkningen. Der er udbredt diskrimination og også folkemord – på de muslimske Rohingaer. Vi beder for tolerance og etnisk mangfoldighed.
Desuden beder baptister verden over også for Thailand i denne uge.
Læs hele bedebrevet her.