Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
En god temadag om præster og menigheder

En god temadag om præster og menigheder

04/10/2017

Er det en dårlig nyhed, at 18 baptistmenigheder i dag er uden præst, så er det måske en god nyhed, at der er 14 unge og yngre, der studerer teologi, nogle af dem på 3K, hvor de også får kommunikation og kultur med i købet. Seks af disse studerende mødtes i lørdags ved en temadag i Odense med repræsentanter fra baptistmenighederne. Det handlede om fremtidens præster og fremtidens menigheder.
”Vi vil være gode til at supplere en præst, fordi vi er gode til administration”, sagde Charlotte Mejer-Friis, 3K’er bl.a.
”Yngre præster vil ansættes i teams og menighederne er nødt til at arbejde mere sammen”, var et andet udsagn.
”Der er for lidt teologisk kant i baptistkirkerne til, at jeg kan se mig selv som præst dér,” var en  afsluttende bemærkning fra en af de mest aktive prædikanter blandt de unge, Rasmus Jonstrup Hansen.
Nu skal Tjeneste- og Uddannelsesudvalget prøve at samle op, men samtalen blandt de 32 – alt for få – fremmødte afslørede, om ikke andet, at den er nødt til at fortsætte på en eller anden vis.
Læs mere i artiklen ‘Er det muligt at få og holde på præsterne?‘ på baptist.dk.