Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Europæiske baptister vælger ny formand og generalsekretær i denne uge

22/09/2021

Det årlige rådsmøde for europæiske baptister (EBF) finder sted i denne uge i Amsterdam fra i dag, onsdag til lørdag den 22.-25. september. Da rejsemulighederne har været usikre i længere tid på grund af Corona, afholdes rådsmødet som en hybrid konference. Det vil sige, at nogle samles fysisk og andre følger med online. Blandt de sidstnævnte er vores egen generalsekretær Torben Andersen, der fortæller: ”Jeg havde egentlig set frem til at skulle være med i Amsterdam og lære personerne bag ansigterne fra flere Zoom-møder det sidste 1½ år bedre at kende, men valgte i sidste ende at deltage online i år, da jeg dels var usikker på rejserestriktionerne ved tilmeldingen og dels passede det også bedre ind i min kalender at være i Danmark i disse dage. Næste år må planlægges bedre.”
Det bliver et historisk rådsmøde, da der skal vælges ny ledelse, både ny generalsekretær, ny formand og ny næstformand. Formandskabet vælges normalt for en 2-årig periode og næstformanden tager over, når formanden går af. Derimod er det ikke så ofte, at der skiftes ud på generalsekretærposten. Tiden er dog kommet, hvor Tony Peck, England, har valgt at afslutte sin 17 år lange tjeneste som generalsekretær og hans afløser bliver skotten Alan Donaldson. Indstillet til valg som ny formand er Stefan Gisiger fra Schweiz og som næstformand Mateusz Wichary fra Polen.