Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Familien Kofoed besøgte Burundi

Familien Kofoed besøgte Burundi

20/09/2017

Den seneste uges tid har familien været i Burundi. På vejen derned og hjem blev LLCCM besøgt og landbrugsaktiviteterne tilset. På centret har de startet et griseprojekt, og den ene af de fire søer har fået hele 10 smågrise! Der er bygget en god stald, og der er kompetente folk til at passe dem, så sandsynligheden for, at de overlever, er stor. Dødeligheden – også blandt smågrise – på disse kanter er ret høj. I Burundi blev det tid til gode dage i Rubura, hvor landbrugsaktiviteterne blev tilset. Under besøget var der stadig brug for mere regn – det er kommet siden – så også her er der gode muligheder for stort udbytte. I Rubura har der ikke været vandforsyning de seneste år, og det lider alle, også sundhedscenter og skoler, under. Vi har begrundet håb om at kunne afhjælpe den situation i nær fremtid, så en af Mortens aktiviteter var en mindre vandretur sammen med de lokale vandansvarlige for at kortlægge den eksisterende, men ikke-funktionsdygtige vandforsyning. I bagende varme gik turen fra den lille by Bukanya og de 4-5 km til Rubura i lettere kuperet terræn. Alle vandhaner, tanke, synlige (og defekte) rør, blev noteret med en GPS, således at klogere folk kan regne på, hvad det vil koste at forny vandforsyningen.
I Bujumbura blev der tid til deltagelse i en af de årlige samlinger for menighederne samt bestyrelsesmøde i Dutabarane. Dutabarane står overfor at påbegynde en række nye projekter samt ansætte en ny national leder. I både Burundi og Rwanda er regntiden så småt begyndt, og regn er også nødvendig, hvis de mange sultne munde skal mættes.