Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forbudt for kristne unge

22/06/2022

Der er netop fremlagt et lovforslag, som gælder, hvem der må komme på besøg og tale med de unge på landets ungdomsuddannelser.
Selve lovforslaget fejler som sådan ikke noget, men det gør bemærkningerne fra embedsmændene. Heri står der nemlig:
”Efter det foreslåede vil retten til adgang på ungdomsinstitutioner ikke gælde for ungdomsorganisationer, der ønsker adgang til ungdomsinstitutionerne i et religiøst forkyndende øjemed. Ved religiøst forkyndende øjemed vil skulle forstås, at ungdomsorganisationen ønsker adgang for at vinde nye tilhængere eller under besøget agerer pågående eller belærende. Samfundsengagerende ungdomsorganisationer, der har et religiøst udgangspunkt, men som ikke med deres tilstedeværelse virker religiøst forkyndende, vil skulle have ret til adgang på lige fod med andre samfundsengagerende organisationer.”
Forslaget er kommet i strid modvind, fordi det anses for at være begrænsende for religionsfriheden, og fordi det er svært at vurdere, hvad der er forkyndende, og hvornår man er pågående eller belærende.
DUF har skrevet et høringssvar, som protesterer over lovforslaget.
Det indebærer en forskelsbehandling, da politiske organisationer gerne må komme for at vinde nye medlemmer og være pågående og belærende.
“Jeg synes det er problematisk, at “bare fordi” vi er en børne- og ungdomsorganisation med et kristent fundament, så lægges der begrænsninger på os. Jeg håber og tror på, at det er fordi, man ikke ved bedre inde i ministeriet. Det er trods alt os kristne, der på mange måder har været med til at opbygge det samfund, vi har i dag. Både med vores værdier og handlinger. Så lad os se til efteråret, når der skal forhandles, om det ikke ender anderledes. Vi og jeg i BBU vil i hvert fald gøre vores,” siger Nicolas Fromsejer, formand for BBU, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund.