Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Forfølgelser giver åndelig vækst

Forfølgelser giver åndelig vækst

26/09/2017

Når de europæiske baptistledere samles, som de gjorde i sidste uge i Armenien, er der mange vidnesbyrd om forfølgelser, vold og krig. Beretninger fra Ukraine, Libanon, Syrien, Egypten, men også Frankrig, Bulgarien og Danmark fortæller om en ny verdensorden. Kristendommen er for alvor blevet marginaliseret i Europa og Mellemøsten. Kristne bliver beskåret i deres rettigheder, forfulgt og nogle steder endda fordrevet.
Men fra de mest udsatte steder lød budskabet: ”Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Når vi er afhængige af Gud, vokser kirken og vokser troen.”
I det lys blev der vedtaget en resolution, som bl.a. også er henvendt til de danske politikere. Læs resolutionen om anti-terrorlovning og konsekvenserne for religionsfriheden her. På ledelsesmødet i næste uge skal ledelsen drøfte, hvordan resolutionen kan bruges i Danmark.
Ved årsmødet i Yerevan blev Jenni Entrican fra England valgt som ny præsident. Det er ikke uproblematisk at vælge en kvinde, da der i Østeuropa er mange baptistsamfund, som ikke ordinerer kvinder og end ikke lader dem prædike. Alligevel var der kun to ud af de 44 deltagende lande, der undlod at stemme for Jenni som præsident, og ingen stemte imod.
Alle kunne imidlertid stemme for Meego Remmel fra Estland, der bliver ny vicepræsident og dermed præsident efter Jenni om to år.