Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

”Hvor mange gange vil det danske retssystem svigte en dansk statsborger?”

28/02/2024

Ole Lundegaard har skrevet en kommentar på webmediet baptist.dk om de åbenlyse svigt fra det danske retssystem i sagen om Wenceslas Twagirayezu. Wenceslas er dansk statsborger og medlem af Korskirken i Herlev. Han blev udleveret til retsforfølgelse i Rwanda i 2018 på baggrund anklager om deltagelse i folkemordet i 1994. Anklager, som de fleste med indsigt i Rwandas forhold betragtede som grundløse. Anklager, som Wenceslas nu er frifundet for i det rwandiske retssystem. Sagen er dog anket og derfor er Wenceslas havnet i et ‘retspolitisk limbo’.
Læs artiklen på webmediet baptist.dk og bliv klogere.

DR og Information bragte tirsdag den 27. februar artikler om sagen. Begge medier fokuserer på den danske stats rolle i sagen. DR citerer fx Rigsadvokaten for følgende:
”Det er anklagemyndigheden i Rwanda, der beslutter, om den danske statsborger fortsat skal være fængslet, om han skal være på fri fod og kan rejse til Danmark, eller om han skal være på fri fod med krav om, at han ikke må forlade landet. Det har Rigsadvokaten ingen indflydelse på.” Læs artiklen på dr.dk her.
Artiklen på information.dk er bag betalingsvæg – men linket er her.