Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Lovgivning uden hensyn til sådan nogle som os

03/05/2017

BaptistKirkens ledelse har i dag sendt sit svar, når det gælder forslaget til lovgivning for alle andre trossamfund end Folkekirken.
”Især tre forhold har vi forholdt os til,” fortæller generalsekretær Lone Møller-Hansen. ”Forslaget betyder, at det vil være landskirken, altså BaptistKirken, som opnår anerkendelse. Det er uklart, hvilken betydning det vil have for de lokale menigheder bl.a. omkring skattefradrag, arv og momskompensation.
Så protesterer vi over, at demokrati i dette forslag trækkes ned over hovedet på alle trossamfund, uanset tradition og organisering. En sådan lovgivning vil måske ikke ramme os, men her er vi solidariske med bl.a. Frelsens Hær og Den Katolske Kirke.
Og endelig vil vi få problemer, hvis en offentlig myndighed tropper op på vores sekretariat og vil kræve at se medlemslister. Af princip vil vi ikke have et sådant register.
Hvis dette bliver til lovgivning, er der ikke taget hensyn til sådan nogle som os, de såkaldte kongregationalister. Altså et kirkesamfund, hvor de enkelte menigheder er selvstændige,” slutter Lone.
Formand Bent Hylleberg siger: ”Det er ledelsen, der svarer på BaptistKirkens vegne. Vi har søgt bistand af forskellige folk med specielle kompetencer, ligesom vi har drøftet forslaget med andre kirkesamfund. Vores høringssvar kan læses på vores hjemmeside. Nu begynder samtalen om, hvorvidt vi vil forlænge vores anerkendelse eller ej. Vi håber, mange vil deltage i den på forskellig vis”.
Forslaget, der har været til høring, kommer fra Trossamfundsudvalget, og nu skal det behandles politisk.
Også Danske Kirkers Råd har sendt et høringssvar, som BaptistKirken står helt og fuldt bag.