Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Morten Kofoed hjemme igen

10/04/2019

Efter to gode uger i Rwanda og Burundi er missionssekretær Morten Kofoed hjemme igen. Udover møder og samvær med ledelse og vores udsendte – familien Mortensen i Rwanda, blev vores landbrugsprojekt besøgt sammen med folkene fra Østervrå og Bethelkirken. Ligeledes blev projektet Let the Little Children Come to Me besøgt for at drøfte de fremtidige planer. I Burundi deltog Jonas Norgaard Mortensen og Morten Kofoed i Baptistkirken i Burundis møde med menighederne, der denne gang blev holdt i Musema. Vi bragte hilsener og blev bedt om også at tage hilsener med tilbage til det danske. Det er hermed gjort. Størst indtryk på turen gjorde nok et besøg i det projekt, der forebygger vold i hjemmene og som afvikles sammen med Dutabarane, BaptistKirkens anden partner i Burundi. Kort fortalt går projektet ud på at give familierne nye værktøjer til et forbedret og ligeværdigt samliv. En række vidnesbyrd fra ægtepar, der gennem undervisning i kirken havde fået fornyet og forbedret deres relationer, var intet mindre end hjertegribende. En mand berettede om, hvordan han havde måtte bede sin kone om tilgivelse for at have behandlet hende dårligt, uværdigt og respektløst. Forsoningen og tilgivelsen havde betydet, at de så hinanden i et helt nyt lys. Nu var de hinandens bedste venner og drøftede alle familiens forhold åbent. Besøget understregede vigtigheden af, at oplysning, uddannelse og dialog kan ændre traditionelle opfattelser og forståelse af tingenes tilstand.
Afslutningsvist blev der tid til mere formelle møder med partnerne og endnu et besøg i et af vores landbrugsprojekter, som vi for tiden har hele tre af i Burundi og som nævnt et i Rwanda.