Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Denton Lotz er død

24/04/2019

Denton Lotz, der var generalsekretær for Baptisternes Verdens Alliance (BWA) i to årtier (1988-2007), er død i dag i sit hjem i USA. Han blev 80 år. Han var en velanset leder for alverdens baptister i en tid, hvor verden var i opbrud. I de første år var han ofte bag jerntæppet i Europa, hvor der fandtes mange baptister. Han har tjent fem BWA-præsidenter, ledt fire verdenskongresser og rejst over det meste af verden.
”Han var som missional teolog, inspirerende prædikant og evangelist en forkæmper for religionsfrihed, en baptist-ambassadør og kristen statsmand”, siger en af de BWA-præsidenter, han har arbejdet sammen med, engelske David Coffey.
Denton og hans kone, Janice, har været missionærer, og han har også tjent som professor på baptistseminariet i Rüschlikon i Schweiz, hvor flere danske baptistpræster har læst.
Lotz’ utrættelige arbejde for religionsfrihed æres med en BWA-pris, Denton and Janice Lotz Human Rights Award, der siden 2006 årligt er givet til en person, som fortjener at blive fremhævet. Sidste år gik prisen til svenske Christer Daelander.
Læs mere her.