Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Morten Kofoed tilbage fra Myanmar

20/12/2023

Som skrevet i sidste uges nyhedsbrev har en gruppe besøgt Mizoram i Indien.
Missionssekretær Morten Kofoed rejste videre til Myanmar, hvor det pga. de politiske forhold i landet kun var muligt at besøge Yangon-området og altså ikke ude i landet. Her er der nemlig fra tid til anden krigshandlinger. Det er noget, der påvirker alle medarbejdere hos Myanmar Baptist Convention (MBC), da alle har det tæt inde på livet. De fleste kommer fra randstaterne i Myanmar og flere kan ikke tage hjem på juleferie til deres (lands-)byer, som det ellers er traditionen. Andre kunne berette om landsbyer, der var blevet bombet, og familiemedlemmer, der var blevet dræbt i krigen. Men trods disse forhold er der også en optimisme om, at de går mod bedre tider. Det bliver underbygget af, at militærjuntaens styrker ofte lider nederlag mod de mange lokale hære, der findes i Myanmar. Indtil videre er der ingen kampe i og omkring de store byer.
Morten fik også lejlighed til at besøge et landbrugstræningscenter lige uden for Yangon, hvor MBC uddanner medlemskirkesamfundenes medlemmer i nye og bæredygtige landbrugsteknikker. Også Myanmar Institute of Theology, som har et institut for freds- og konfliktløsning, blev besøgt og fremtidige aktiviteter blev drøftet. Besøget sluttede med et møde med ’Head of Mission’ på den danske ambassade i Yangon.
Mens Morten var i Yangon, besøgte Moses Peng og Zung Hlawn Ceu flere flygtningelejre i Mizoram i Indien og deltog i en konference hos Chin Health Organisation.
Fra begge lande lyder der mange hilsener og de varmeste juleønsker.