Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Retssagen mod Wenceslas Twagirayezu fra Herlev blev udsat – igen!

03/01/2024

Umiddelbart før jul oplyste BBC News Swahili og ”flere lokale medier”, at der ville falde dom i sagen mod Wenceslas fredag den 22. december. Sent fredag aften skrev Wenceslas’ ven, Rasmus Hylleberg, på sin Facebook-profil: ”Retsmødet blev aflyst, fordi dommerne – ifølge Udenrigsministeriet og den rwandiske anklagemyndighed – endnu ikke er klar med afgørelsen. Nyt retsmøde forventes 12. januar.”
Sekretær for International Mission i BaptistKirken, Morten Kofoed, besøgte Wenceslas i fængslet i oktober 2023. Morten fortæller, at Wenceslas var forhåbningsfuld i forhold til udfaldet af retssagen, men at han forberedte sig på hvad som helst. Wenceslas blev udleveret fra Danmark til retsforfølgelse i Rwanda i 2018 på grund af anklager om medvirken i folkemordet i 1994.
Læs eventuelt webmediet baptist.dk’s interview med Rasmus Hylleberg, hvor han forklarer om baggrunden for sagen mod Wenceslas. Læs interviewet her (hvor der link til materiale på DR TV og en tidligere artikel på baptist.dk).