Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Rubura vandprojekt

02/01/2019

I Rubura er arbejdet med organiseringen af vandprojektet gået i gang. Altså den del, der skal sikre betaling for brug af vandet og vedligeholdelse af hele vandsystemet.
Jonas Norgaard Mortensen, der også var i Rubura kort inden jul, er tilbage i Rubura igen og fortæller: “Vi drøftede, hvordan organisering af vandprojektet kan være for at skabe ejerskab. De lokale (borgmester, præster, sundhedspersonale og lokalbefolkning) forstår behovet for og fokus på en bæredygtig organisering og finansiering til vandsystemets drift og vedligehold samt det store behov for uddannelse. De forstår også – og betoner – hvor stor en opgave, det er. Til at løfte denne opgave er to mand ansat i et halvt år plus hele det team og den ledelse, der er omkring dem i lokalsamfundet. Og det er ikke for lidt, hvis vi skal danne og uddanne både hoveder, hjerter, hænder og holdninger. Det er et vandprojekt, men det er også folkeoplysning, folkestyre og medborgerskab ud fra en andelsbevægelse. Det er jo noget, vi kan og kender værdien af i Danmark, men omvendt ved vi også, at det kræver en enorm indsats.”
De to lokale folk, der er ansat, er Theophile og Peter. Begge kendte og afholdte folk i Rubura. De skal det kommende halve år arbejde med færdiggørelse af vandprojektet, etablering og igangsættelse af en vandforening, og sidst men ikke mindst skal de uddanne alle i området, lige fra ansvarlige for tappesteder, bestyrelse, sundhedspersonale og lokale myndigheder.