Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Rundt i Burundi 1 – Batwa-besøg

11/05/2022

I den seneste uge har missionssekretær Morten Kofoed været i Rubura og omegn, hvor han bl.a. sammen med BaptistKirkens udstationerede medarbejder, Lise Emming, har besøgt fire Batwa-landsbyer i og omkring Rubura og Musema. Her er store fremskridt, men stadig mange behov. Lise fortæller: ”Det er opmuntrende at se fremskridtene med marker, der står flot, mange færdige huse, og at høre om børn, der går i skole. Der er lavet toiletter bagved husene og mange er i gang med at lave udendørs køkkener, så der ikke bliver lavet mad og fyldt med røg indenfor. I Nyakondo var der bygget hønsehuse og hønsegård til de høns, de har fået gennem vores salg af julegaver.
Men udfordringerne og behovene er stadig store. I Nyamitanga nær Musema talte vi med en ung mor med fire børn. Hun fortalte, at hun havde fået sundhedsforsikring og havde gået til undersøgelser inden fødslen af sit sidste barn, og at hun sammen med sin mand havde været til opfølgende samtaler og lært, hvordan de kunne undgå at få flere børn. ”Dette er mit sidste barn”, fortalte hun. Men virkeligheden er også, at de indtil høsten er i hus, kun får mad én gang om dagen. Når de har høstet, handler det så om ikke at spise det hele, men også at gemme såsæd til der skal sås igen.
Især omkring Musema er der stadig behov for huse, så det er det område, vi fokuserer på den kommende periode.”