Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nogle skriver erindringer, andre gør ikke …

11/05/2022

Johannes Nørgaard udgav sine barndoms- og ungdomserindringer, indtil han blev 35 år, i en omfattende bog, som han kaldte ’På vej til en livsopgave’. Hvis nogle tidligere har spurgt, hvilken barndom og ungdom F. Bredahl Petersen fik, ville svaret blæse i vinden. Nu er det blevet muligt at svare. Det skyldes, at Bent Hylleberg har været i BaptistKirkens Arkiv i Tølløse, hvor han fandt to bånd, som Bredahl Petersen indtalte i 1981-82. Båndene er afskrevet som tekst, og han har derpå suppleret Bredahls egen fortælling med nyttige noter og billeder.
Hvis nogle vil læse Bredahls spændende fortælling om, at han som spæd var med sin mor i Sibirien, at han derpå fik sin opvækst hos plejeforældre, og at han først mødte baptisterne som ung teenager, så er det nu muligt. Fra ploven kom han på Højskolen i Gistrup og immigrerede derpå som 18-årig til USA, hvor han tog sin teologiske uddannelse – og fandt sin hustru. Da de kom hjem igen og blev præstepar på Amager i 1932, gik han i gang med at vende op og ned på de danske baptisters trosopfattelse. Det hele kan nu læses i to artikler på www.baptisthistorie.dk.