Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Sæt rødt lys på kirken 28. november

Sæt rødt lys på kirken 28. november

14/11/2018

BWA, Baptisternes Verdens Alliance markerer i år Rød Onsdag, Red Wednesday, som i år falder 28. november. (BWA havde tidligere meldt ud, at Red Wednesday var 21. november, hvilket du kunne læse i baptist.dk nr. 3 – men datoen er blevet rettet.)
75% af verdens befolkning lever i et område, hvor der er religiøs forfølgelse. Og 75% af alle forfulgte er kristne. Kristne bliver forfulgt i fx Egypten, Irak og det sydlige Filippinerne. Men også andre troende bliver forfulgt: Baha’i i Iran, Rohinga’erne i Myanmar, jøder og Jehovas Vidner i Østeuropa og i Kina bliver alle religiøse uanset tro forfulgt.
Det er organisationen ’Aid to the Church in Need’, der har opnået fokus på religiøs forfølgelse over hele verden med Red Wednesday. I kan være med til at gøre opmærksom på dette ved at sætte rødt lys på jeres kirke, og/eller bære en rød trøje eller anden beklædningsgenstand onsdag 28. november. Tag et billede af kirken i rødt lys, eller dig selv og/eller andre og poste det på et socialt medie (Facebook eller Instagram) med #RedWednesday. I kan også mødes for at bede for bl.a. forfulgte kristne.
Hent inspiration og viden på https://www.forfulgt.dk, Åbne Døres hjemmeside, eller på Bibelselskabets hjemmeside https://www.bibelselskabet.dk/forfulgte-kristne.